Split
Talijani dolaze
3.8.2014. 6:55:41h
Počeo ferragosto: Talijani preplavili Split; Na Resniku oboren rekord dnevnog prometa za sve zračne luke u Hrvatskoj!
Ferragosto, složni su turistički djelatnici, nije što je nekad bio, no unatoč tomu Talijani su ovog prvog kolovoškog vikenda preplavili Split.
Andy Checchi / flickr.com

Ferragosto, složni su turistički djelatnici, nije što je nekad bio, no unatoč tomu Talijani su ovog prvog kolovoškog vikenda preplavili Split.

Samo ih je trajektom "Marko Polo" stiglo oko osam stotina, a više od toga iskrcalo ih se i iz SNAV-a.

Talijanski se čuo na svakom koraku, pa tako i na splitskom Autobusnom kolodvoru.

U trajektnoj luci za vikend 85.000 putnika
Da je prvi vikend kolovoza udarni u turističkoj sezoni dobro znaju i u Trajektnoj luci kojom će do kraja dana proći 30.000 putnika, a do konca nedjelje bit će ih, predviđaju, i do 55.000!

Gužve na gradskim prometnicama koje vode u Luku počele su još u petak poslijepodne, no najgore je bilo u subotu ujutro oko 10 sati kad se kolona automobila iz Ulice kralja Zvonimira produžila, praktički, do križanja s bolnicom Firule!

- Ovo je definitivno špica sezone, i to ne samo zbog Ferragosta, već i zbog spajanja vikenda s Olujom radi čega su i naši u znatno većem broju krenuli prema otocima. Na svu sreću, nakon ovih ciklona, imamo sunčanovrijeme i bonacu, pa u plovidbenom redu nema zastoja. Dapače, morat ćemo uvesti i nekoliko izvanrednih linija prema Braču uz ove standardne četrdeset i dvije - 35 trajektnih i sedam katamaranskih - objašnjava Ante Mrvica, koordinator splitskog plovnog područja u "Jadroliniji".

U splitskoj zračnoj luci rekordan dnevni promet za sve zračne luke u Hrvatskoj

U splitskoj zračnoj luci danas se očekuje promet oko 27.000 putnika u oba smjera što je najveći dnevni promet ostvaren ikad u toj zračnoj luci a ujedno je i rekordan dnevni promet za sve zračne luke u Hrvatskoj.

"Tijekom dana do ponoći u splitskoj zračnoj luci će biti 220 slijetanja i uzlijetanja 110 zrakoplova, koji će prevesti ukupno oko 27.000 putnika, što je najveći dnevni promet u toj zračnoj luci od njezina osnutka 1966. godine, a ujedno je i najveći promet koji je ikada u jednom danu ostvarila neka zračna luka u Hrvatskoj", rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci.

Po njegovim riječima danas kroz splitsku zračnu luku prometuju putnici s 50-ak destinacija iz 25 zemalja.

Istaknuo je kako je u srpnju ove godine kroz splitsku zračnu luku prometovalo 389.000 putnika što je za 15 posto više no u istom mjesecu prošle godine, a ujedno je to, kako je rekao Melvan, i najveći jednomjesečni promet u toj zračnoj luci od njezina postanka.

Također je kazao kako je u prvih sedam mjeseci ove godine kroz ovu zračnu luku prometovalo oko 940.000 putnika, što je za 10 posto više u usporedbi s prvih sedam mjeseci u 2013. godini.

"Sredinom idućeg tjedna u splitskoj zračnoj luci očekuje se i milijunti putnik ove godine, tjedan dana ranije nego prošle godine", kazao je Melvan.

Piše: L. Perić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved