4.7.2013. 10:47:41h
Zagrepčani zaluđeni mističnim turama, gotovo sve bukirano
Turistički obilazak ‘Gornjogradske coprnice’ kreću ponovno, a Uspavani zmaj i Opsjednuti Zagreb prebukirani
suradnik13 / wikipedia.org

Zbog velikog interesa turistička tura “Gornjogradske coprnice”, koja je potkraj svibnja počela pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba kao novost u turističkoj ponudi, kreće ponovo.

Ipak, ovaj put tura će se naplaćivati, a razlog tome je, kako kažu u OmnisArtu, tvrtki koja zajedno s Muzejem grada Zagreba organizira obilazak, nedostatak novca koji su za prvu turu dobili kao poticaj od TZGZ-a.

Participacija za sudionike iznosi 100 kuna, dok obiteljska karta, koja obuhvaća roditelje i dijete, stoji 230 kuna. U sklopu ture, koja počinje 6. srpnja, a ići će svake druge subote, obilaze se mjesta povezana sa zagrebačkim vješticama. Zadnja točka je postav Muzeja grada Zagreba vezan uz kažnjavanje vještica, a potom slijedi radionica izrade maske srama.

Mističnost se očito sviđa građanima i turistima jer su i ture “Opsjednuti Zagreb” i “Uspavani zmaj”, u sklopu kojih se obilazi uklete kuće, kule, napuštena groblja, skulpture zmajeva i zmija, popunjene.

– Imamo više zainteresiranih nego mjesta, a ljudima očito i odgovara cijena od devet eura odnosno 85 kuna na licu mjesta – priča Iva Silla iz obrta Kazivačica koji organizira dva obilaska. Zagrepčani će “Opsjednuti Zagreb” moći obići 12. kolovoza u 20 sati, a “Uspavanog zmaja” 10. kolovoza u 11 sati. Mjesta se mogu rezervirati na internetu već danas (http://booking.secret-zagreb.com).

Piše: Petra Balija/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved