U zemlji slijepih...
31.7.2014. 5:55:28h
Lorencin: Imamo jači trend rasta od Turske, Italije i Francuske
Pričekajmo do kraja sljedećeg tjedna, pa ćemo moći analizirati podatke za srpanj. Informacije s terena govore različito, u najviše trpe autokampovi na sjevernom Jadranu zbog vremenskih razloga, ponešto i zbog preslagivanja rasporeda praznika.
Benson Kua / flickr.com

Pričekajmo do kraja sljedećeg tjedna, pa ćemo moći analizirati podatke za srpanj. Informacije s terena govore različito, u najviše trpe autokampovi na sjevernom Jadranu zbog vremenskih razloga, ponešto i zbog preslagivanja rasporeda praznika. Dobre su najave za kolovoz i rujan, vjerujemo da tu ima kapacitete da ipak postignemo planirane rezultate za ovu turističku sezonu - komentirao je "crnu srpanjsku turističku rupu" ministar turizma Darko Lorencin u Ribniku nedaleko Karlovca, gdje je promovirao kategorizaciju seoskog domaćinstva Srakovčić u integralni hotel, naglašavajući da su podaci za prvih šest mjeseci hrvatskog turizma bili odlični.

Na novinarsko pitanje koji nam je cilj u turizmu te nudimo li samo sunce i more, rekao je kako će o cilju u turizmu znati reći "kada saberemo sve podatke iz mjeseca srpnja".

- Bili bismo zadovoljni s ovom godinom ukoliko bi se ponovila prethodna s rastom prihoda od nekoliko postotaka. Iz godine u godinu kapacitet turizma raste. To su promjene koje ne mogu nastati u godinu dana, potrebne su korjenite promjene i mi ih provodimo. Jedan od glavnih ciljeva je širenje sezonskog kolača na pred i post sezonu, odnosno fokusirano djelovanje na određene periode u godini - rekao je Lorencin.

Nada se da će se i u kolovozu nastaviti pozitivni trend posjetitelja s njemačkog tržišta, koji je u lipnju rastao za 3 posto.

Na pitanje što konkurencija koja ima jači rast od nas radi bolje, ministar je odgovorio kako uvijek u turizmu jedna destinacija raste a druga pada.

- Mi se vodimo kao destinacija koja ja imala rast dolazaka preko sedam posto, bolji od nas je Portugal, kao i Grčka, ali ona je imala i do 40 posto negativan rast, sada se vraća. Imamo jači trend rasta od Turske, Italije, Francuske. Mislim da se tebamo orijentirati na nas same i voditi računa o vlastitiom proizvodu - zaključio je ministar turizma Lorencin.

Piše: M. Pušić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved