Oblačno
28.7.2014. 6:37:39h
U srpnju oblaci tjerali goste, kolovoz će biti bolji
Zadnji vikend u srpnju očekivano predstavlja prvi jači udarni turistički vikend kada se na more u većem broju počinju spuštati Nijemci iz južnih pokrajina, posebice Baden-Württemberga, budući da i kod njih počinju školski praznici.
Wouter / flickr.com

Zadnji vikend u srpnju očekivano predstavlja prvi jači udarni turistički vikend kada se na more u većem broju počinju spuštati Nijemci iz južnih pokrajina, posebice Baden-Württemberga, budući da i kod njih počinju školski praznici. Već sljedećeg vikenda u većem će im se broju priključiti i Bavarci. Stoga su velike gužve na graničnim prijelazima te na naplatnim kućicama na hrvatskih autocestama ovog vikenda bile sasvim uobičajene. Veće su gužve očekivano bile i na ulazima u veća turistička središta, posebno Pulu.

- Očekujemo da ćemo u ukupnom turističkom prometu od početka godine do kraja srpnja biti u najpesimističnijoj varijanti u minusu za jedan posto, tvrdi direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Srpanj je do 21. u dolascima u minusu za osam, a u noćenjima za sedam posto. Glavni krivac je vrijeme što pokazuje rezultat u kampovima gdje je u srpnju realizirano 13 posto manje noćenja; u padu su i noćenja u hotelima za četiri posto, ali je zato privatan smještaj u plusu za dva posto.

- Primijetili smo veliki pad broja gostiju iz Nizozemske koji nismo očekivali. Do 21. srpnja noćenja su im u padu za 32 posto i da nema tog pada, slika u srpnju bi bila puno bolja. Stoga smo u suradnji s hotelijerima odlučili iduće godine jače se promovirati kao kamping destinacija na našim najvažnijim tržištima – Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Austriji i Sloveniji, tvrdi Ivošević. Što se tiče nastavka sezone, predviđa da će kolovoz ponovno biti jako dobar poput lanjskog.

Očekivano, svi bi istarski kampovi od ovog vikenda pa tamo negdje do sredine kolovoza trebali biti puni "ko šipak", pa tako i tarska Lanterna koja posluje u sklopu tvrtke Riviera Adria iz Poreča. Direktor kampa Bruno Radoš očekuje da će kamp biti od ovog tjedna pun 100 posto i da će imati oko 10 tisuća gostiju. Srpanj im je u odnosu na lanjski imao manje noćenja, i to za dva- tri posto, dok su u lipnju poslovali bolje nego lani.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved