Rovinj
24.8.2013. 8:49:07h
Pred Rovinjom velebni kruzer 'Europa 2'
Ispred rovinjske luke pristao je 'Europa 2', najveći kruzer koji je do sada stigao u Rovinj. Vjerojatno radi najljepšeg pogleda na grad, pristao je jugozapadno od brda Monte, na kojem leži povijesna jezgra Rovinja, s crkvom sv. Eufemije kao svojevrsnom kapom. Do obale putnici stižu brodicama tenderima. U Rovinj je došao s 364 putnika, od otoka Hvara do Venecije kao polazne luke.
Michele Čupić / glasistre.hr

Ispred rovinjske luke pristao je "Europa 2", najveći kruzer koji je do sada stigao u Rovinj. Vjerojatno radi najljepšeg pogleda na grad, pristao je jugozapadno od brda Monte, na kojem leži povijesna jezgra Rovinja, s crkvom sv. Eufemije kao svojevrsnom kapom. Do obale putnici stižu brodicama tenderima. U Rovinj je došao s 364 putnika, od otoka Hvara do Venecije kao polazne luke.

Brod je u vlasništvu njemačke tvrtke Hapag-Lloyd Cruises, kao drugi koji nosi ime "Europa". U more je porinut u svibnju ove godine, pa mu je ovo prva ljetna sezona koju odrađuje 7-dnevnim izletima po Mediteranu. U zimskom razdoblju krstari na relaciji od Arapskog poluotoka do Azije, a putovanja mu traju 15 dana.

Kao i prethodnik istog imena "Europa 2" je osmišljen kao luksuzni kruzer, pa se ne može usporediti s konkurentima slične dužine. Kabine s verandom su mu uređene kao apartmani. Od 11 razina sedam ih je za putnike. Na dvije najniže su pogonski uređaji, bolnica i kabine za posadu. Treća paluba je rezervirana za restoran i kazino, slijedeće tri za apartmane, teretane, welness sadržaje, kino i kafić. Na devetoj razini su bazen i sunčalište, a na slijedećoj penthouse apartmani. Najviša paluba namijenjena je sunčanju nudista.

"Europa 2" je dugačka 225 metara, 25 više od svog drugog imenjaka u floti Hapag-Lloyda, koji je u Rovinju bio prošle godine. U 251 apartmanu od 35 do 52 kvadrata, među kojima su po dva penthauza i suite sa 88 i 114 kvadrata, može se smjestiti 508 putnika. Postiže brzinu od 21 čvora.

Piše: A. POKRAJAC

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved