Mali Lošinj
Izvan sezone
25.7.2014. 6:58:47h
Lošinjani izvlače adute za cjelogodišnji turizam
Središnji cilj je povećati broj gostiju u pred i posezoni, što planiraju postići kreiranjem zanimljivih sadržaja, poput Festivala lošinjskih balkona ili manifestacije Putevima sv. Gaudencija
Andreas Klinke Johannsen / flickr.com

Iako su temperature niske, otok opustio, a dolazak turista se čini daleko, u uredu lošinjske Turističke zajednice sve je u znaku priprema za ovogodišnju sezonu.

Središnji cilj je povećati broj gostiju u pred i posezoni, kaže direktorica Đurđica Šimičić, a to planiraju postići kreiranjem zanimljivih i kvalitetnih sadržaja koji će istaknuti komparativne prednosti otoka i potaknuti goste da Lošinj posjećuju tijekom cijele godine.

I ove će godine na ponudi biti preko 250 manifestacija, uvode se novine, među kojima je Festival lošinjskih balkona, u sklopu kojeg će glazbenici nastupiti s atraktivnih balkona u centru grada.

U sklopu programa šetnica, koje su posebno atraktivne za vanasezonske goste, uz već afirmiranih 220 kilometara označenih staza, koji su značajan motiv dolaska u pred i posezoni, ove se godine kreće s novim duhovno-energetskim projektom, Putevima Svetog Gaudencija, u sklopu kojeg će se afirmirati bogata povijesna priča, ali i legenda vezana za osebujnog osorskog biskupa, koji je, ako je legendama vjerovati, zaslužan što na cresko-lošinjskom otočju nema zmija otrovnica.

Ako je suditi po postignutim rezultatima u prošloj godini, ali i posjetu početkom ove godine kada je u sklopu novogodišnjih blagdana na Lošinju registrirano 1.500 gostiju, ima osnove za optimistična očekivanja
Ove godine posebnim projektom će se promovirati i bioraznolikost predjela Punta Križa.  Ako je suditi po postignutim rezultatima u prošloj godini, ali i posjetu početkom ove godine kada je u sklopu novogodišnjih blagdana na Lošinju registrirano 1.500 gostiju, ima osnove za optimistična očekivanja.

Inače, u 2010. godini 260.000 gostiju na lošinjskom otočju ostvarilo je 2.036.000 noćenja, što je jedan posto više nego godinu prije. Najviše noćenja realizirano je u privatnom smještaju, 813 tisuća, pa u kampovima 690 tisuća, te u hotelima 440 tisuća noćenja.

Rekorderi u posjetu bili su Slovenci s 565 tisuća noćenja, slijede Nijemci s 363 tisuće,  pa gosti iz Italije s 326 tisuća, kod kojih je zamjetan pad posjeta od pet posto u odnosu na godinu ranije.

Domaći gosti ostvarili su  268.000 noćenja. Zamjetan je ogroman porast broja otvaranja web stranice Turističke zajednice, gdje je registrirano preko 622.000 posjeta, čak 80 posto više nego godinu prije, pa se posebna pažnja posvećuje web promociji u sklopu čega će uslijediti i redizajn stranice.

Piše: Ira Cupać Marković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved