Mali Lošinj
Turistički minus
25.7.2014. 6:54:32h
Manje turista i na otoku vitalnosti
Uz otkazivanje rezervacija radi loših vremenskih prilika, dio razloga treba tražiti i u zatvorenom hotelu Bellevue Jadranka grupe koji je nakon rekonstrukcije otvoren sredinom srpnja i sada ima 5 zvjezdica
Andreas Klinke Johannsen / flickr.com

Hrvatska je jedina zemlja u Europi čiji su turistički podaci u minusu za prvih šest mjeseci, ustvrdila je direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić tijekom 5. sjednice Turističkog vijeća Grada Malog Lošinja.

Broj ostvarenih noćenja u prvoj polovici godine manji je i na ovom kvarnerskom otoku vitalnosti, a uz otkazivanje rezervacija radi loših vremenskih prilika, dio razloga treba tražiti i u zatvorenom hotelu Bellevue Jadranka grupe koji je bio u rekonstrukciji te ostalim smještajnim jedinicama koje su bili zauzeli radnici izvođača radova, njih gotovo 800.

   Bellevue, prvi hotel s pet zvjezdica na Lošinju, otvoren je sredinom srpnja, kako je i planirano, a unatoč otklanjanjima sitnih nedostataka u hodu, gosti su i više nego zadovoljni. Konstatirao je to član uprave Jadranke Goran Filipović .
 

Stižu Skandinavci
– Prve rezervacije imali smo mjesecima prije dovršetka rekonstrukcije hotela. Uspjeli smo sve odraditi na dobar način. Orijentirani smo na dodatne edukacije zaposlenih, kao i planove za budućnost – podizanje Alhambre i Hortenzije također na pet zvjezdica, uz ostale investicije, rekao je član uprave Jadranke Goran Filipović najavljujući kako u posezoni baš kao i u predsezoni očekuju dolazak gostiju iz Švedske.

   Povećanju broja gostiju s novih tržišta, poput onih iz skandinavskih zemalja, nadaju se članovi turističkog vijeća, pomoći će i promocija na sajmovima turizma za koje TZG Malog Lošinja ima budžet oko 600 tisuća kuna.

  Europska konferencija
Dogradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić najavila je kako će u rujnu ove godine Lošinj, uz Zagreb, biti domaćin prvoj Europskoj međuparlamentarnoj konferenciji o održivom razvoju turizma na kojoj će okupiti oko 150 predsjednika i članova odbora nadležnih za turizam nacionalnih parlamenata svih zemalja članica Europske unije i zemalja gostiju te predstavnici Europskog parlamenta, Europske komisije i međunarodnih turističkih organizacija.

   Po tom pitanju predstavnici Malog Lošinja i TZG-a nedavno su održali sastanak s predsjednikom saborskog odbora RH za turizam Goranom Beusom Richembergom koji ističe kako je cilj konferencije unapređenje međuparlamentarne suradnje zemalja članica EU i zemalja naše regije kroz razmjenu iskustava i informacija o legislativnoj praksi.

   – Konferencija će naglasiti ulogu turizma u razvoju nacionalnih ekonomija, potrebu stalnoga jačanja koncepta održivoga turizma kao i afirmaciju konkretne prakse u odgovornom korištenju kulturne baštine i zaštite okoliša kao dijelovima toga koncepta, stoji u pozivu na konferenciju.

Piše: Slađana Vignjević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved