Darko Lorencin
27.12.2013. 9:50:31h
Pred i posezona bilježe rast, to nam je jedan od glavnih ciljeva
Ministar Darko Lorencin rekao je kako će završna bilanca 2013. vjerojatno biti četiri posto više noćenja i 5,5 posto više dolazaka.
popofatticus / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin osvrnuo se na turističke rezultate u 2013. te je rekao kako svaka godina nosi nešto novo pa će tako i 2014. "Moramo polučiti sve one pozitivne stvari iz 2013., a pogotovo one negativne koje nisu dobre da ih napravimo što bolje u 2014", izjavio je ministar za RTL Danas. "Predsezona, pogotovo posezona pokazala je i ove godine, pogotovo mjesec listopad s rastom od šest posto da i ovi pred i posezonski mjeseci isto tako polako bilježe rast što nam je jedan od glavnih ciljeva.

Ministar je rekao kako će završna bilanca 2013. vjerojatno biti četiri posto više noćenja i 5,5 posto više dolazaka. "Što se tiče konačne zarade vjerujem da ćemo prijeći sedam milijardi eura, odnosno, prometa, ne zarade, međutim, moramo se još malo strpjeti kako bi HNB objavila svoje rezultate i koji su konačni i po kojima se ravnamo", rekao je Lorencin.

Otkrio je kako su aktivnosti na tržištima započela, a da jako puno očekuju od tržišta Velike Britanije. "Nastavljamo u prvom mjesecu, fokusiramo se s novim strateškim marketing planom i s novim programom rada Hrvatske turističke zajednice za 2014.", rekao je Lorencin u RTL-u Danas.

Upitan o povećanju PDV-a s 10 na 13 posto Lorencin je rekao kako je Vlada napravila puno kompenzacijskih mjera. Spomenuo je zakon o poticanju investicija koji, kako je rekao, omogućava investitoru da temeljem tog zakona izvrši povrat sukladno karti regionalnih potpora, pa i do 40 posto svoje investicije kroz narednih 10 godina.

Piše: Ana Erdelja/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved