Momjan
24.8.2013. 6:05:03h
CNN: Istra među najboljim gastro regijama svijeta
Kada poznata svjetska televizijska kuća CNN na svojim web stranicama preporuči neku destinaciju za odmor, i još je stavi na prvo mjesto, onda je to uistinu velika reklama. Naime, ljestvicu najboljih ljetnih gastronomskih destinacija koje je objavio magazin Executive Travel prenio je CNN, a o Istri piše da je idealno mjesto za gastronomske užitke na otvorenom te da nudi svježe namirnice i lokalne festivale koji ljeto čine idealnim za gurmanska istraživanja.
Jelena Prekalj / glasistre.hr

Kada poznata svjetska televizijska kuća CNN na svojim web stranicama preporuči neku destinaciju za odmor, i još je stavi na prvo mjesto, onda je to uistinu velika reklama. Naime, ljestvicu najboljih ljetnih gastronomskih destinacija koje je objavio magazin Executive Travel prenio je CNN, a o Istri piše da je idealno mjesto za gastronomske užitke na otvorenom te da nudi svježe namirnice i lokalne festivale koji ljeto čine idealnim za gurmanska istraživanja. Posebice se u članku ističe vinski podrum momjanskog vinara Marina Markežića, poznatog kao Kabola.

Stoga su danas u ovom podrumu predstavnici županijske Turističke zajednice predstavili ovo priznanje javnosti, a bila je to i prilika da se osvrnu na još pet novih medijskih priznanja koja su stigla u Istru u zadnjih mjesec dana. Kako je naglasio direktor Denis Ivošević, riječ je o članku Top Summer Food Destination koji je objavljen u američkom magazinu Executive Travel, gdje je Istra opet na vodećoj poziciji, a potpisuje ga novinarka Stirling Kelso koja je Istru posjetila u lipnju zajedno s još nekolicinom priznatih američkih novinarki. Njih je vodila poznata turistička novinarka Anja Mutić, koja promovira Istru svojim člancima u brojnim publikacijama i vodičima u Americi.

Kanadsko izdanje prestižnog magazina Reader's Digest uvrstio je Istru u svojoj rubrici Putovanja na prvo mjesto među 10 svjetskih gastronomskih destinacija koje će vas iznenaditi i koje treba posjetiti (10 Surprising Must-Visit Foodie Destinations). Ujedno ovaj magazin na svom je portalu Istru uvrstio na još jedan popis - 10 najpristupačnijih vinskih destinacija svijeta (10 Most affordable wine destination) gdje se uz Istru koja drži treću poziciju još i Argentina, Sicilija, Portugal, Tajland, Bugarska, Grčka, Kanada i Gruzija.

Novi predsjednik županijskog TZ-a i istarski župan Valter Flego istaknuo je ovom prilikom da treba uz enogastronomski turizam razvijati i biciklistički, golferski te pustolovni.

- Ovo nam je s jedne strane čast, ali s druge obaveza da nastavimo s tim našim turističkim imidžom Istre koji svih ovih godina gradimo. A to je zasluga posla i napora kojeg ulažemo svi skupa u našoj destinaciji kroz različite događaje, doživljaje i atrakcije, zaključio je Flego.

Piše: B. BAN

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved