Poreč, Pula
22.8.2013. 5:49:57h
Špica sezone: Poreč i Pula jedini u plusu
Špica turističke sezone ipak je prošla relativno dobro u Istri, bez obzira na nešto lošiju turističku godinu u odnosu na lanjsku. Naime, u prvih je 18 dana kolovoza, po podacima županijske Turističke zajednice, u Istri boravilo 548.379 turista
Dieter Karner / flickr.com

Špica turističke sezone ipak je prošla relativno dobro u Istri, bez obzira na nešto lošiju turističku godinu u odnosu na lanjsku. Naime, u prvih je 18 dana kolovoza, po podacima županijske Turističke zajednice, u Istri boravilo 548.379 turista, što je jedan posto više nego lani, a ostvarili su 4,316 milijuna noćenja, zasad tri posto manje. To znači da je bilo 7.203 dolazaka više, ali 113.411 noćenja manje.

Ovo bi mogao biti znak da su gosti smanjili broj dana na godišnjem odmoru u špici. Ipak, je li uistinu tako pokazat će podaci na kraju mjeseca, kada će statistika biti potpuna.

Špica sezone prema ovim najaktualnijim podacima najbolje je prošla u najvećem istarskog gradu, Puli. Ona jedina zabilježila porast broja noćenja i dolazaka, i to za deset, odnosno tri posto. Dobar rezultat imao je i Poreč, perjanica istarskog turizma, koji je svojim turističkim prometom na istim brojkama kao i lani kada su u pitanju noćenja, dok je istodobno zabilježio pet posto više dolazaka.

Odlična je to vijest ako se uzme u obzir da se upravo u tom gradu, kao i Rovinju, ostvaruje najveći broj noćenja na Jadranu te da su velik dio gostiju u njihovim objektima lani činili Rusi, kojih je ove godine u špici bilo čak 38 posto manje nego lani!

Sva ostala velika turistička središta još uvijek moraju "ganjati" prošlogodišnji rezultat, posebice kada su u pitanju noćenja.

Piše B. BAN

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved