Zagreb
3.7.2013. 21:01:58h
Muzej automobila Ferdinanda Budickog turistička atrakcija
Otvorenjem muzeja promovira se 115 godina automobilističke kulture u gradu i u Hrvatskoj.
free / wikipedia.org

Starodobni automobili, motori i bicikli, razne tematske izložbe fotografija, radionice, restauracije, tribine i još mnogo toga dio su Muzeja automobila Ferdinanda Budickog koji se otvara sutra u podne u Ulici Ljudevita Posavskog 48. Riječ je o dugoočekivanoj turističkoj atrakciji koja će pružiti novi pogled na Zagreb koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva. Otvorenjem muzeja promovira se 115 godina automobilističke kulture u gradu i u Hrvatskoj.

Bit će organizirane i metodičke radionice prilagođene različitim uzrastima pa će poseban naglasak biti na rad s učenicima osnovnih i srednjih škola, koji će kroz zabavu i igru moći doznati sve o “motornom” dijelu gradske i nacionalne povijesti.

Jedan je od ciljeva i osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj, koje će prikupljati i arhivirati građu i izdavati monografije o toj temi.

Piše: sg/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved