Napokon ?
15.7.2014. 18:10:06h
Turizam više ne želi ovisiti o blagdanima i prognozi
Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za izbor destinacija u pilot projektu PPS (pred i posezona) za ovogodišnju posezonu, a prijave se mogu podnijeti do 20. srpnja.
Nelson Martins / flickr.com

Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za izbor destinacija u pilot projektu PPS (pred i posezona) za ovogodišnju posezonu, a prijave se mogu podnijeti do 20. srpnja. Riječ je o projektu nacionalne turističke organizacije kojim želi promicati određena odredišta u pred i posezoni kako bi se povećao turistički promet u tim mjesecima.

- Razdoblje posezone samostalno utvrđuje svaka destinacija koja se kandidira, s time da posezona mora obuhvatiti razdoblje najmanje od 1. rujna do 15. listopada 2014. Hrvatska turistička zajednica putem javnog poziva odabrat će 15 destinacija kojima će se dodijeliti oznaka PPS destinacije, sukladno kriterijima i uvjetima javnog poziva, navode iz HTZ-a.

Kandidirati se mogu sve destinacije koje u pred i posezoni imaju direktne zračne linije iz inozemstva čiji let ne traje duže od šest sati te destinacije do kojih iz inozemstva ne treba više od šest sati vožnje automobilom. Ujedno, u tom periodu u odredištima mora biti otvoren određeni broj hotela, ali i drugih sadržaja te se pri turističkoj zajednici mora osnovati destinacijski PPS klub, čiji je koordinator direktor turističke zajednice grada, odnosno općine. U slučaju da se kao potencijalna PPS destinacija kandidira rivijera, otok ili područje, turističke zajednice dogovorno će utvrditi direktora turističke zajednice koji će biti koordinator.

Hrvatska turistička zajednica tim će destinacijama osigurati veću tržišnu vidljivost kroz dodjelu oznake "PPS destinacija", članstvo u nacionalnom PPS klubu, isticanje "PPS destinacija" na posebnoj PPS podstranici na web portalu HTZ-a, organiziranje posebnih prezentacija za turoperatore i turističke agencije, studijskih putovanja za novinare i agente, posebne PPS komunikacijske kampanje te ostale marketinške i tržišne aktivnosti.

- Veliku ulogu u razvoju PPS koncepta trebale bi imati turističke zajednice koje bi od iduće godine trebale funkcionirati prema tzv. DMO modelu i time zapravo aktivno i snažno započeti upravljanje turističkim proizvodom, ali i samom destinacijom. Kreiranjem novih motiva dolazaka i proizvoda za različite  potrošačke segmente i tržišta posebnih interesa, posebno prilagođene sklonostima kupaca u PPS razdoblju s ciljem produženja turističke sezone i povećanja turističkog prometa, hrvatski turizam više neće ovisiti o vremenskim (ne)prilikama i blagdanima kao što je to slučaj danas, zaključuju u HTZ-u.

Inače, puna primjena ovog koncepta predviđena je za iduću godinu, dok se već ove očekuje bolje popunjenost kapaciteta u jesenskim mjesecima.

Piše: B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved