Slaba sezona
2.7.2014. 13:48:51h
Žuroskop: Zamjenski gosti pune apartmane
Turistička sezone nikako se ne uspijeva zahuktati, čak je javno rečeno kako statistički podaci govore u prilog manjku gostiju, pa su gotovo svi koji su uložili nemala sredstva u naš najbolji proizvod na teškim mukama!
Eduardo M / flickr.com

Turistička sezone nikako se ne uspijeva zahuktati, čak je javno rečeno kako statistički podaci govore u prilog manjku gostiju, pa su gotovo svi koji su uložili nemala sredstva u naš najbolji proizvod na teškim mukama! Ako su oni na žeravici, onda bi u konačnici cijela nacija mogla ozbiljno disati na škrge. Žale se međusobno iznajmljivači soba, ponekad i tješe, jer im je lakše ako je i u susjeda prazan apartman, što su tipično naša posla.
Jedna više nego zabrinuta „cimer fraj“ djelatnica provirila je preko ograde vidjeti kako je kod konkurencije. Pa teška glasa upita: „Stipe, imaš li ti koga na spavanju, u mene nikoga“? Nije dugo čekala odgovor: “Puna mi je kuća: mater, ćaća, žena, dva sina i dite (kćer op.p)“!

Trebalo je proći vremena da se dešifrira odgovor i onda je željna osvete napravila strateški plan, koji će biti pandan punom susjedovu kapacitetu. Istoga se časa uhvatila telefona i kao „zamjenske goste“ pozvala je rodbinu iz kopnenoga dijela Lijepe naše. Ne čekajući sutra, mili rodijaci su presretni zbog neočekivanog boravka na moru najprije napunili kufere pravim slavonskim delicijama, nema čega nije bilo; kulena, šunke, kobasica, slanine, šljivovice… Ma svega!

Nije se pravo ni razdanilo, osvanuše pred vratima apartmana i bilo ih je „malo više“… „A di ste, jedva sam vas dočekala“ - gugutala je apartmanuša, napose kad je vidjela kako se hladnjak puni okusima hrvatske ravni. E, ali nakon dva-tri dana, nakon što su zamjenski gosti pustili korijenje, stigne upit iz agencije o potrebi ustupanja smještajnih kapaciteta.

Ona na mukama, ali euri su euri, te brzo, rado viđenu rodbinu, zamoli za pražnjenje apartmana, jer stranci su stranci i biznis je biznis! I tako se rodbina usred noći nađe na ulici i jedina opcija koja im je preostala bilo je „punjenje“ susjedove kuće za odmor koju su masno platili, a poputbina je ostala kod rodice, pa ih je na koncu, kad skontaš darove, neplanirano ljetovanje financijski došlo kao da su odsjeli na Karibima. Eto što ti je bliski rod!

Piše: Dražen Žura
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved