Poreč
Bavarci i Poreč
29.6.2014. 10:26:09h
Poreč je Bavarcima bitna i bliska destinacija
Grad Poreč i njegova turistička i gastronomska ponuda bili su u središtu svečanosti održane u Münchenu, u konferencijskom centru Hanns-Seidel Stiftung u centru grada, u povodu proslave Dana državnosti Hrvatske koju je organizirao Generalni konzulat Republike Hrvatske u ovom gradu.
Leonard Gee / flickr.com

Grad Poreč i njegova turistička i gastronomska ponuda bili su u središtu svečanosti održane u Münchenu, u konferencijskom centru Hanns-Seidel Stiftung u centru grada, u povodu proslave Dana državnosti Hrvatske koju je organizirao Generalni konzulat Republike Hrvatske u ovom gradu.

Svake godine svečanost je posvećena jednom hrvatskom gradu i njegovoj promociji, a ovaj put prilika da se predstavi pripala je Poreču, koji je prije dvije godine potpisao Sporazum o prijateljstvu s gradom Poingom u predgrađu Münchena.

Svečanosti je prisustvovalo više od dvjesto uzvanika, predstavnika bavarske vlade, grada Münchena, diplomata, političara, predstavnika gospodarstvenih, turističkih, kulturnih organizacija i ustanova te Hrvata i Istrijana koji žive u Bavarskoj. Uzvanike su pozdravili generalni konzul Hrvatske u Münchenu Petar Uzorinac, župan pokrajine Bavarske Cristoph Hillenbrand, porečki gradonačelnik Edi Štifanić i voditelj ureda Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Romeo Draghicchio. Poreč se predstavio i novim promotivnim filmom Turističke zajednice i image-katalogom.

Gradonačelnik Štifanić u svom je govoru istaknuo da je ulaskom Hrvatske u EU stvorena prilika da se hrvatsko gospodarstvo konačno otvori izazovima i rizicima globalnog tržišnog natjecanja. Ujedno je pozvao sve prisutne da svoj odmor provedu u Poreču.

- Trećina gostiju koji posjećuju naš grad dolazi iz Njemačke, a od toga je polovina sigurno iz Bavarske i stoga su oni najznačajniji za nas. Što se samog prijateljstva s Poingom tiče, dobro je kad imate puno prijatelja, naš grad ih ima puno i želja nam je da ih imamo i više.

Poing je samo jedan u nizu. S njim smo se sprijateljili na način da smo tamo upoznali jednog sjajnog čovjeka, Ivu Sadrića, koji je sve to potaknuo. U Poingu nemaju takve kulturne spomenike kao mi, ali imaju neke druge prednosti, od malih i velikih firmi koje su vrlo uspješne i bilo bi dobro kad bi neke od svojih djelatnosti preselile u Poreč, kazao nam je Štifanić nakon svečanosti.

Piše: V. Habereiter

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved