16.8.2013. 5:21:50h
Tko je uistinu sramota za hrvatski turizam?
odite ministre Liniću skupa sa vašim poreznim 'eskadronima' računa i o tome da se radi kontrole ili same naplate poreza ne smiju maltretirati gosti jer su upravo oni ti koji svoj novac donose u Hrvatsku
wwwvladahr / flickr.com

Blok umirovljenici zajedno osvrnuo se na aktualnu situaciju s poreznim inspekcijama i zatvaranjem hotela i kafića u jeku turističke sezone.

"Kada se jedna laž ponovi tisuću puta, onda se ona polako pretvara u istinu, što očito dobro zna i ministar Linić koji ovih dana zadivljuje svojom nevjerojatnom upornošću i bez suvisla argumenta pokušava po tko zna koji put opravdati postupke svojih poreznih „eskadrona“ koji su u jeku turističke sezone uspjeli naći „razlog“ za privremeno zatvaranje stotina ugostiteljsko-turističkih objekata, uglavnom onih diljem naše obale", ističe se u priopćenju BUZ-a.

Iz BUZ-a navode kako se ni jedan ministar nije zapitao tko su stvarne žrtve posljedica akcija ministra Slavka Linića, kao ni to kako će "u konačnici upravo država odnosno sam turizam biti najveći gubitnik".

"Ministre Liniću, poručujemo ti da malo više radiš, a manje pričaš o tome što ćeš raditi"

"Ne vjerujemo, naime, da bi itko normalan u Hrvatskoj mogao imati i malo razumijevanja za sve one koji izbjegavaju plaćanje poreza, no isto tako nitko normalan ne može razumjeti da zbog nečijeg propusta, u nekim slučajevima i čistog kriminala, treba ispaštati bilo tko drugi osim samog prekršitelja, odnosno u drugom slučaju i počinitelja kriminala, pa ma kakvo god se opravdanje nudilo javnosti. Posebno je opasna retorika kojom se ministar Linić ovih dana služi, pri čemu bez ikakvog opravdanog razloga, dakle bez provedenog ikakvog sudskog postupka, a kamo li izrečene presude, insinuira ili čak otvoreno naziva utajivačima poreza odnosno kriminalcima one kojima su objekti zatvoreni, a bilo je slučajeva u kojima se radilo o tek nekoliko pa do nekoliko desetaka kuna razlike od iznosa koji se našao u blagajni od onog što je evidentiran, odnosno „fiskaliziran“.

Pričati javno o tome kako će se vlasnicima nekih „kultnih“ zabavnih klubova, a čija su vrata ovih dana također zapečaćena, ispitati imovina jest samo isprazna demagogija iz nekih davno prošlih vremena. Ministre Liniću, poručujemo ti stoga da malo više radiš, a manje pričaš o tome što ćeš raditi, posebno ako ti je to u opisu posla, a naplata poreza od dužnika uz mogućnost oduzimanja nezakonito stečene imovine, možda i od onih s kojim se vozaš po Jadranu, to svakako jest. Vodite ministre Liniću skupa s vašim poreznim „eskadronima“ računa i o tome da se radi kontrole ili same naplate poreza ne trebaju niti smiju u bilo kom trenutku maltretirati gosti jer su upravo oni ti koji svoj novac donose u Hrvatsku.

"Gdje Kukuriku nešto započne raspetljavati, tu svaka logika prestaje"

Da malo karikiramo. Zamislite da turistički autobus s kojim ste krenuli obići neku udaljenu turističku destinaciju zaustavi policija u svojoj rutinskoj kontroli usred dana u nekoj zabiti i na + 40 stupnjeva te utvrdi kako je vozač istog dana ipak popio tek samo malo više od dozvoljenog (a ista priča je mogla biti i zbog neispravne žaruljice od žmigavca). Bez obzira na to što je suvozač bio čist, dakle bez kapi alkohola u sebi, policija ni u kom slučaju ne dopušta da se vožnja nastavi već sve putnike odmah istjera van iz autobusa da se sami snalaze kako znaju i umiju na onih + 40, a vrata istog zapečati, i sve to nasred ceste. Logika kao i sama svrsishodnost pečaćenja stotina objekata i ovog „autobusa“ iz primjera je potpuno ista kao što su, nažalost, i posljedice za naš turizam.

Gdje Kukuriku nešto započne raspetljavati, tu svaka logika prestaje!" zaključuje BUZ u priopćenju.

Piše: ae/ VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved