Zagreb
Pohvalno
12.6.2014. 8:57:22h
Rekordno – u 5 mjeseci 95.000 turista i pola milijuna noćenja
U svibnju je grad posjetilo gotovo 95 tisuća turista što je, u odnosu na isti mjesec lani, porast od 17 posto. Prednjače Talijani, Nijemci, Amerikanci te Korejci, za koje je nedavno otvoren i poseban hostel
Mario Fajt / flickr.com

Zagreb, čini se, obara rekorde po broju turista. U pet je mjeseci, naime, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, ostvareno više od pola milijuna noćenja.

Na prvome su mjestu Talijani, potom Nijemci i Amerikanci, dok po dolascima, njih 286.000, prednjače gosti iz Južne Koreje za koje je nedavno otvoren i poseban hostel “Love Croatia” u Mesničkoj ulici.

U samo godinu dana broj korejskih turista u Zagrebu porastao je za nevjerojatnih 370 posto. Lani ih je bilo 1931, dok ih je ove godine više od sedam tisuća. Iz TZGZ-a, također, ističu kako je u svibnju Zagreb posjetilo gotov 95 tisuća turista, što je, u odnosu na isti mjesec lani, porast od čak 17 posto. – Zadovoljni smo brojem te se nadamo da će se pozitivan trend nastaviti i u sljedećim mjesecima – poručili su iz TZGZ-a.

Piše: Sandra Golemac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved