Ogulin
Ivanina kuća bajke
29.5.2014. 6:36:03h
Ogulin postao destinacija doživljaja, Ivaninu kuću bajke obišlo 8.000 posjetitelja
Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, kao jedini u Karlovačkoj županiji, uvršten je i na popis kulturnih institucija koje moraju biti dio turističkog paket aranžmana
Lovro Rumiha / flickr.com

To je potvrda kreativnosti i inovativnosti našeg brenda i svih proizvoda koji iz toga proizlaze. To je ujedno i pokazatelj da smo dobro izabrali naše partnere, te da su sredstva EU, Turističke zajednice i Grada Ogulina itekako dobro utrošena. Ivaninu kuću bajke dosad je obišlo 8.000 posjetitelja. Jedinstveni smo primjer drugačijeg pristupa nematerijalnoj baštini. Ogulin je postao destinacija doživljaja – zadovoljna je direktorica Turističkog ureda Ogulin Ankica Puškarić nakon novog priznanja za rad.

Na tržištu
Nagrađeni su za svoj projekt Ivanina kuća bajke za kreativni i inovativni turistički proizvod, koju u devet kategorija dodjeljuje Mreža za razvoj i kreativnost iz Zagreba. Puškarić napominje da je to ujedno i priznanje svima koji su bili uključeni u implementaciju projekta, a posebno koautorima Dragani Luciji Ratković Aydemir, Vladimiru Končaru i Vanji Cuculiću te njihovim suradnicima.

Osim toga, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, kao jedini u Karlovačkoj županiji, uvršten je na popis kulturnih institucija koje moraju biti dio turističkog paket aranžmana pri izboru potencijalnih kandidata za razvoj destinacijskih menadžment kompanija i dodjeli potpora za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u 2014. godini u skladu sa Javnim pozivom Hrvatske turističke zajednice.

To znači da turističke agnecije prilikom sklapanja aranžmana za kulturni turizam u našoj županiji, obavezno moraju uključiti i Ivaninu kuću bajke.

– O tome su odlučivali ljudi iz Ministarstva turizma i kulture, dakle, struka. To je za nas veliko priznanje koje nam olakšava put na tržište. Tako više nećemo biti orijentirani samo na školske ekskurzije, nego će nam dolaziti organizirane grupe domaćih i stranih turista – napominje Puškarić.

Zanimljive radionice
Dodaje i da su svjesni da posjetitelji neće dolaziti samo vidjeti kuću. Stoga u suradnji s domaćim obrtnicima i OPG-ima uvode nove sadržaje. Jedan od njih je i stakleno-drvena priča. Neke od ideja bit će prezentirane tijekom Festivala bajke.

Piše: Ivona Škalamera

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved