Slavonski Brod
Lov
22.5.2014. 6:47:15h
Strani lovci sve više pohode brodska lovišta
Kroz protekle četiri godine umanjen je broj lovaca tako da sada imamo oko dvije tisuće članova u 33 udruge, ostvarena je dobra suradnja sa županijom, a postignuti su zavidni rezultati u razvoju lovne kinologije i streljaštva- istakao je na izbornoj skupštini Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije podnoseći izvještaj o radu predsjednik Mato Grgić, koji je ponovno kao jedini kandidat izabran na tu dužnost.
Edd deane / flickr.com

Kroz protekle četiri godine umanjen je broj lovaca tako da sada imamo oko dvije tisuće članova u 33 udruge, ostvarena je dobra suradnja sa županijom, a postignuti su zavidni rezultati u razvoju lovne kinologije i streljaštva- istakao je na izbornoj skupštini Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije podnoseći izvještaj o radu predsjednik Mato Grgić, koji je ponovno kao jedini kandidat izabran na tu dužnost. Dodao je da su u tom razdoblju njihovi lovci dobili 259 odlikovanja, te je 185 kandidata položilo lovački ispit, a ukupno je ocijenjen 261 trofej.

- Problem kod organiziranja ispita za lovce i lovočuvare je u visokim cijenama nastave i ispita, ali i nedovoljna pripremljenost kandidata jer nema stažiranja u lovačkim društvima-upozorio je Grgić. Zahvaljujući poticanju lovnog streljaštva lovci ovog saveza su na državnoj razini u disciplini trap osvojili niz zapaženih rezultata. Predanim radom Povjerenstva za lovnu kinologiju organizirane su brojne kinološke priredbe, ocijenjeno je oko 200 pasa, uključeni su u različita natjecanja, te se redovito obavljaju pregledi legala lovačkih pasa i izdaju rodovnice za mlade pse. Unazad četiri godine izdane je 458 iskaznica za strane lovce među kojima su bili najzastupljeniji iz Italije, Austrije, Njemačke i Slovenije, no dolaze i lovci iz Amerike, Rusije, Finske i Norveške, pa se dogovara suradnja sa vlasnicima smještajnih kapaciteta i turističkim djelatnicima radi zajedničkog nastupa i promidžbe lovnog turizma.

- Kroz ove godine nastavljena je dobra suradnja sa čelništvom Brodsko-posavske županije radi boljeg korištenja povrata sredstava od lovozakupnine čime se pruža pomoć lovačkim društvima pri nabavci divljači i obogaćuje fond divljači u lovištima-zaključio je predsjednik Grgić i dodao da su dobili sredstva za zaštitu divljači na nelovnim površinama, kao i za pojačani odstrel štetočina, a dio udruga i za naknadu štete prouzrokovanih poplavom. Rad skupštine pozdravio je tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor osvrnuvši se na nove zakonske propise o dodjeli koncesija, Zakon o oružju, propise o polaganje ispita za ovlaštene osobe za pregled mesa, te o uvjetima koje trebaju zadovoljavati objekti. Pozdravio ih je i Zlatko Stolnik, predsjednik LS Osječko-baranjske županije. Izabran je novi Izvršni odbor saveza, zatim članovi drugih tijela, te donijet novi plan rada kojim se predviđa niz aktivnosti među kojima je i izgradnja strelišta na zemljištu površine tri hektara.

Piše: Jelenko Topić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved