Zagreb
Kongresi
14.5.2014. 6:18:02h
Zagreb među najboljim kongresnim destinacijama
U odnosu na prošlu godinu, na ljestvici kongresnih destinacija, Zagreb je "skočio" za 55 mjesta, a bilježi i porast turista za čak 18 posto
Dennis Yang / flickr.com

Sa 134. mjesta Zagreb je, na ljestvici najboljih kongresnih destinacija, "skočio" na 79. Pomak je to za čak 55 mjesta u jednoj godini, prema podacima koje organizacija International Congress and Convention Association objavljuje svake godine, kažu iz Turističke zajednice grada Zagreba. Iz TZGZ-a istaknuli su i podatke Državnog zavoda za statistiku, prema kojima je u Zagrebu u 2013. godini održano 3.793 poslovnih skupova, što čini više od 50 posto skupova održanih u Hrvatskoj općenito.

Bilježi se i porast turista, pa je tako Zagreb prošlog mjeseca posjetilo 68.664 turista koji su ostvarili 118.114 noćenja, što u odnosu na travanj prošle godine predstavlja porast od 12 posto u dolascima te devet posto u noćenjima. Stranih gostiju bilo je 55.602, s ostvarenih 94.722 noćenja, a najviše ih je došlo iz Južne Koreje, Njemačke, Italije, Bugarske i SAD. - U usporedbi s istim periodom prošle godine, ovaj rezultat predstavlja porast od 18 posto u dolascima te 13 posto u noćenjima - poručili su iz Turističke zajednice.

Piše: Mateja Šobak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved