3.7.2013. 4:08:09h
Dubrovnik bilježi izvrsne turističke rezultate na svim područjima
Odlični rezultati dubrovačkog turizma u prvih šest mjeseci turističke 2013. godine s ostvarenih 285 015 turističkih dolazaka i 954 374 noćenja, odnosno povećanje od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima, potvrda su atraktivnosti Dubrovnika kao turističke destinacije na zapadnoeuropskim tradicionalnim tržištima, ali i u cijelom svijetu.
/ dubrovackidnevnik.hr

Top listu država ih kojih dolaze dubrovački turisti predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva sa 14,1 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i 20,3 posto udjela u noćenjima, uz povećanje od 20 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima, slijede gosti iz Njemačke, Hrvatske, Francuske, SAD –a, Finske, Švedske i Norveške.

Povećanja broja turista očita su ove godine posebice s tržišta Skandinavije i to Finske za 82 posto u dolascima i noćenjima, Švedske za 19 posto u dolascima i noćenjima, te iz Norveške sa 91 posto u dolascima i 118 posto u noćenjima, čemu je pridonijelo i uvođenje novih izravnih zrakoplovnih linija s ovih emitivnih tržišta.

Porast ostvarenja očit je i s gospodarski brzorastućih tržišta takozvanih BRIC, posebno iz Brazila koji bilježi dvostruki rast ostvarenja, te Indije s 24 posto više turista. Dubrovnik također bilježi značajan porast prometa iz SAD –a s četrdesetak posto povećanja i u dolascima i u noćenjima, tržišta Kanade s 25 posto više gostiju, Koreje

s 31 posto i drugih tržišta. Posebno veseli porast dolazaka hrvatskih gostiju od 8 posto i noćenja od 4 posto, te njihova treća pozicija na top-listi gostiju, što je još jedna potvrda da je Dubrovnik omiljen među domaćim turistima.Mjesec lipanj je za sve dionike turističkog gospodarstva u Dubrovniku bio jako dobar, jer je kroz protekli mjesec u našem gradu ostvareno 106.660 dolazaka i 403 135 noćenja, što je 12 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja nego u istom mjesecu 2012. godine. Najviše noćenja u lipnju je ostvareno u hotelima, koje je posjetilo 5% više gostiju, s ostvarenih 267 294 noćenja, što je na razini prošlogodišnjeg ostvarenja. U privatnom smještaju bilo čak 51 posto više gostiju (17 255), koji su ostvarili 71 837 noćenja, što je 45 posto bolji rezultat od prošlogodišnjeg ostvarenog u istom mjesecu.

Dubrovački turistički djelatnici očekuju da će i vrhunac turističke godine koji je pred nama biti jednako tako uspješan i pozitivan, što je potvrda svih aktivnosti čimbenika turističke ponude Dubrovnika. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved