Poreč
Obnovljen hotel
9.5.2014. 6:40:59h
Hotel Zagreb u Poreču zasjao je u punom sjaju
Drugi najveći ulagač u turizmu ove godine - turistička grupacija Valamar danas je svečano otvorila svoju najveću investiciju u Istri ove godine. Time je ovaj hotel u koji je uloženo 53 milijuna kuna postao jedanaesti objekt s četiri zvjezdice u portfelju ove grupacije.
M. Mijošek / glasistre.hr

Drugi najveći ulagač u turizmu ove godine - turistička grupacija Valamar danas  je svečano otvorila svoju najveću investiciju u Istri ove godine. Time je ovaj hotel u koji je uloženo 53 milijuna kuna postao jedanaesti objekt s četiri zvjezdice u portfelju ove grupacije.

Ovo svečano otvaranje predstavnici Valamara iskoristili su kako bi ministru turizma Darku Lorencinu ponovno skrenuli pozornost na za njih lošu ulagačku klimu kojoj od ove godine kumuje i povećanje PDV-a na smještaj s 10 na 13 posto.

- Samo u 2014. godini grupacija Valamar u obnovu i podizanje kategorije svojih objekata uložila je 350 milijuna kuna. U posljednjih 11 godina u hrvatsku turističku imovinu uložene su dvije milijarde kuna. Želimo ulagati i dalje. Međutim, ne možemo ignorirati činjenicu da se ulagačka klima u Hrvatskoj pogoršava. Povećani porezi, visoki troškovi poslovanja, zemljišni i drugi problemi čine ulaganja u Hrvatsku i u turizam rizičnima, a istovremeno je povrat ulaganja vrlo nizak. Razočaran sam što se turizam u Hrvatskoj i dalje ne tretira kao strateški sektor, iako je jedan od rijetkih sektora u hrvatskoj ekonomiji koji raste i ulaže, zapošljava šest posto svih radnika u državi te podržava mnoge druge grane poput graditeljstva, prehrambene industrije, poljoprivrede, proizvodnje namještaja. Vlada zajedno s javnim i privatnim sektorom hitno mora hotelijersku industriju u Hrvatskoj učiniti privlačnijom za ulaganja. U suprotnome, mnoge od naših lijepih ideja za nove investicije nažalost neće biti realizirane, istaknuo je Franz Lanschützer, predsjednik Uprave Valamar grupe , krovnog društva grupacije Valamar.

Dodao je da se Valamar vjerojatno ne bi bio odlučio investirati u ovaj hotel da je znao da će se PDV na smještaj podignuti s 10 na 13 posto.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved