Slavonski Brod
Vjerski turizam
27.4.2014. 7:45:52h
Prva grupa vjerskih turista dolazi u Slavonski Brod
Nakon što je 7. travnja u Slavonskom Brodu boravila delegacija Hodočasničke organizacije Marijanskog puta iz Mađarske koja je pokrenula projekt umrežavanje Marijanskih svetišta Europe i izgradnju međunarodnih hodočasničkih putova na kojima bi Slavonski Brod sa svetištem Gospi od Brze Pomoći
frka / wikipedia.org

Nakon što je 7. travnja u Slavonskom Brodu boravila delegacija Hodočasničke organizacije Marijanskog puta iz Mađarske koja je pokrenula projekt umrežavanje Marijanskih svetišta Europe i izgradnju međunarodnih hodočasničkih putova na kojima bi Slavonski Brod sa svetištem Gospi od Brze Pomoći bio jedan od zaustavnih punktova za turiste koji putuju iz vjerskih pobuda, ovih dana stiže potvrda da Slavonski Brod ima potencijala za razvoj vjreskog turizma.
Riječ je o najavi dolaska autobusne grupe talijanskih vjernika, članova Udruge ACLI (Associazione cattolica lavoratori italiani - Katolička udruga talijanskih radnika) iz grada Vimodronea, u kojoj će, uz civile. biti i predstavnici talijanskih crkvenih vlasti.
Radi se o turi VERSO EST : LE TRE CAPITALI (PREMA ISTOKU: TRI GLAVNA GRADA) tijekom koje će grupa obići mnogobrojne sakralne objekte u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali se upoznati i sa kulturnim sadržajima i tradicijskom vrijednostima ovih područja.
Tijekom boravka u Slavonskom Brodu hodočasnici iz Izalije razgledat će Tvrđavu i Muzeja tambure te Crkvu Presvetog Trojstva i  Franjevački csamostan i susrest se s franjevcima uz prigodnu degustaciju vina. Nakon toga razgledat će  Marijansko svetište Gospi od Brze Pomoći.
Obzirom da je jedan od sudinika putovanja i gradonačelnik grada Vimodronea, grupi će se tijekom boravka u gradu pridružiti i predstavnici grada Slavonskog Broda, s ciljem otvaranja i drugih tema o mogućoj suradnji između dva grada. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved