Zagreb
29.7.2013. 1:50:10h
Zagreb uvršten na listu Top 10 europskih gradova
Turisti prepoznaju kulturnu baštinu grada i otkrivaju neke nove turističke 'obvezne' lokacije
Zaprittsky / flickr.com

Da je Jadranska obala obvezna destinacija za svakog posjetitelja, to svi turisti koji dolaze u Hrvatsku znaju, no u posljednje vrijeme sve više se zadržavaju u metropoli. Turisti prepoznaju kulturnu baštinu grada i otkrivaju neke nove turističke "obvezne" lokacije.

I tako je Zagreb dospio na listu Virtual Tourista Top 10 europskih gradova, i to na poprilično visoko šesto mjesto. Virtual Tourist pojašnjava da turisti posebno vole Gornji grad i njegovu povijest. Obilaze crkvu sv. Marka, zagrebačku katedralu i kulu Lotrščak kao jedan od simbola grada.

- Neogotička katedrala zapravo se nalazi unutar srednjovjekovne utvrde koja je obvezna za razgledanje, ne samo za ljubitelje arhitekture, već i za ljubitelje povijesti.  Markova je crkva poznata po grbu na svom šarenom krovu. Članovi Virtual Tourista također su istaknuli prolaz Oktogon u Donjem gradu kao način za brže kretanje i lijepo iskustvo, piše u opisu Zagreba na Top 10 ljestvici.

Na prvom mjestu je ukrajinski Lviv, slijede Hamburg (Njemačka), Vilnius (Litva), Valencia (Španjolska), Porto (Portugal), Zagreb ( Hrvatska) Valletta (Malta), Budimpešta (Mađarska), Riga (Latvija) i Sarajevo (BiH).

Piše: IDP

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved