24.7.2013. 23:36:46h
Ministar Lorencin otkrio kako će produžiti turističku sezonu
Bilo gostiju njih nešto više ili nešto manje nego prošle godine u ovo vrijeme, stručnjaci se slažu: to uopće nije poanta našeg turizma
somma1977 / flickr.com

Turistička sezona je na vrhuncu, nalazimo se u jednom od onih udarnih vikenda koje prate gužve na cestama i brojanje gostiju. Bilo njih nešto više ili nešto manje nego prošle godine u ovo vrijeme, stručnjaci se slažu: to uopće nije poanta našeg turizma.

Kako produljiti sezonu temeljno je pitanje sektora od kojeg ovisi naša ekonomija kojim se bavimo čitav niz godina.

Evo što Ministarstvo ima za reći o lošoj sezoni

Ministru turizma Darku Lorencinu ovo je prva turistička sezona. Broj gostiju koji se trenutno odmaraju na Jadranu trenutno je u prvom planu, a različite statistike povremeno uzburkaju duhove. Lorencin je svjestan toga da glavnina brojki dolazi u špici sezone, no naš turizam mora trajati 12 mjeseci. Prvi korak u tom smislu mu je transformacija mreže turističkih zajednica i njihov drugačiji angažman. Zbog sve što se tu planira, znakovito napominje, događaju se i neki potresi.

''Sva ova bura koja se diže proteklih dana ima utemeljenje i u činjenici da smo krenuli mijenjati sustav. Svaka promjena, svaka akcija ima svoju reakciju. Tako to doživljavam, ali kao ministar nastojim iskoristiti ne svaki dan i sat nego doslovce svaku minutu da ono, za što je ministarstvo odgovorno, da omogući nesmetani razvoj hrvatskog turizma, da to i provedemo'', rekao je Lorencin. Reorganizacija mora ići od nas samih, nastavlja, objašnjavajući da se organizacija nije mijenjala 20 godina, a sve drugo jest - uvjeti, tržišta, trendovi.

Golemi potencijal otvara i nedavna odluka da se kampovi mogu graditi i van turističkih zona. Kampovi čine 25 posto naših ukupnih kapaciteta i zapravo tek počinju razvoj za razliku od hotela koji su već većim dijelom modernizirani i dignuti na viši novo.

Da bi proširili našu sezonu ponuda mora biti bogata, a promocija odlična. Za sve to potrebne su nam investicije. Lorencin je upitan kada će konačno u Hrvatskoj postati jednostavno investirati u turizam.

"Kada obavimo jedan jako veliki posao, ne samo u turizmu nego i u svemu ostalom. Samo dugoročnim, dosljednim, mukotrpnim radom moći ćemo pokrenuti sustav jer treba raditi iz dana u dan, iz sata u sat na jednom jedinom projektu da bi uspio. Imate otprilike još jedno 190 zemalja u svijetu koje na isti način žele privući investicije'', zaključuje Lorencin.

Piše: T.J.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved