Poreč
Odbojka na pijesku
3.6.2015. 6:10:53h
U Poreču započeo šestodnevni sportsko-zabavni megaspektakl
Sunce, more, glazba, zviždaljke sudaca, vrhunska odbojka na pijesku, vrhunski igrači i nezaboravan doživljaj – to je ono što Poreč upravo živi i diše
Republic of Korea / flickr.com

U Poreču je danas tiskovnom konferencijom svečano otvoren Poreč Major, prvi turnir najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku – Swatch Beach Volleyball Major Series. Najbolji igrači svijeta, njih 128 iz preko 25 zemalja svijeta u narednih će šest dana boraviti u Poreču i igrati za dosad neviđeni nagradni fond u Hrvatskoj – vrtoglavih 800.000$. Osim toga, ova prestižna svjetska serija predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016., gdje odbojka na pijesku ima za cilj biti jedan od najpopularnijih sportova.

Izvršni direktor Beach Majors kompanije i čelni čovjek cijelog projekta, Hannes Jagerhofer, očaran ljepotom Hrvatske uvjeren je da je ovaj projekt veliki korak za razvoj odbojke na pijesku te da je Poreč savršena uvertira za cijelu seriju.

- Sjećam se kad smo pričali o cijeloj ideji projekta i kad sam prvi put došao u Poreč. Ljudi su me uvijek pitali zašto želim turnir napraviti baš ovdje, ali kad dođu, shvatit će zašto sam fasciniran ovom zemljom. Ovo što danas vidim u Peškeri zaista je nevjerojatno, štoviše, mislim da bi Poreč mogao postati destinacija broj jedan cijele serije. Nadam se da su svi svjesni koliko je ovo velik korak za razvoj odbojke na pijesku - rekao je Jagerhofer na tiskovnoj konferenciji.

U Poreču se u proteklih mjesec dana izgradilo pet pomoćnih terena te veliki centralni teren u uvali Peškera, koji se pruža na preko 8000 četvornih metara, a ugostit će 5000 ljudi. Predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, ponosan što je Swatch Beach Volleyball Major Series odabrala upravo Hrvatsku za jednu od svoje četiri postaje ove sezone, rekao je kako smatra da je ovo jedan od najvećih sportski događaj ikada u Hrvatskoj.

- Prije samo mjesec dana Peškera je bila prazna, a sada se pretvorila u pravi mali grad. Ovo je veliki izazov i za nas i za Hrvatsku, no veoma smo ponosni i sretni što smo domaćini ovako velikog događaja. Iznimno sam sretan što sam ovdje - rekao je Barač danas u Poreču.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovao je i čelni čovjek sporta kompanije Swatch – Patric Schmidlin, kao i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, te gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, koji je siguran da je Poreč Major, kao kombinacija zabave, sporta, sunca i mora, dobitna kombinacija za turizam u Poreču, kao i za sam razvoj grada.

Najboljih 128 pjeskaša svijeta iz 25 zemalja stiglo u Poreč
Hrvatsku će na turniru predstavljati dva tima u muškoj (Ivan Zeljković/Filip Silić i Ivan Đorđević/Nikša Dell'Orco) i dva tima u ženskoj konkurenciji (Maja Roško/Antea Tadić i Dalida Vernier/Tea Jurić). Maji i Antei te Ivanu i Filipu na tiskovnoj su se konferenciji pridružile njemačke pjeskašice Karla Borger i Britta Büthe te jedne od najvećih zvijezda turnira, višestruki svjetski prvak Emanuel Rego i njegov suigrač Ricardo Santos.

- Biti ovdje, igrati s najboljim igračima svijeta, samo biti dio nečeg ovako velikog, i to u našoj zemlji, za nas je neopisiv osjećaj, za nas je ovo ostvarenje sna i presretne smo što smo danas u Poreču“, rekla je Maja Roško prisutnima.

Njemice su novinarima oduševljeno priznale kako su iznenađene vrhunskom organizacijom turnira.

- Već dva dana svi igrači pričaju o ovome, zapravo smo svi bez teksta. Ovo je zaista velik događaj, Poreč je prekrasan i jedva čekamo zakročiti na porečki pijesak i zaigrati.

Poreč Major uz pomoć je partnera – hotelskih velikana Valamar Riviere i Lagune Poreč, u ovaj istarski gradić doveo kremu svjetskog sporta, kao i tisuće njihovih obožavatelja diljem svijeta, a gradonačelnik Štifanić te direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik ponosno su potvrdili da su smještajni kapaciteti u Poreču popunjeni te da nisu mogli poželjeti bolji uvod u još jednu uspješnu sezonu.

- Kao hotelska kuća domaćin ove prestižne sportske manifestacije svim natjecateljima želimo ugodan provod te se nadamo da će Poreč doživjeti kao destinaciju nezaboravnih sportskih i drugih turističkih doživljaja. Ponosni smo što je Valamar dio ovog velikog sportskog spektakla - istaknula je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviera d.d.

Iz Lagune Poreč poručili su: - Iznimna nam je čast poduprijeti ovako veliki sportski događaj. Pokazatelj je to stalne orijentacije Lagune Poreč za razvoj sportskog turizma i destinacije Poreč. Drago nam je ugostiti goste i igrače u našim  hotelima, a sve posjetitelje pozivamo da nam se pridruže na terenima u resortu Zelena Laguna. Želimo svim posjetiteljima ugodan boravak i dobru zabavu, a igračima ostvarivanje dobrih rezultata na turniru.

Sunce, more, glazba, zviždaljke sudaca, vrhunska odbojka na pijesku, vrhunski igrači i nezaboravan doživljaj – to je ono što Poreč upravo živi i diše, a od danas do nedjelje uvala Peškera centar je sportskog i zabavnog života Hrvatske. Swatch Beach Volleyball Major Series ovim je turnirom ambiciozno zakoračila ka svom velikom cilju – postaviti odbojku na pijesku na tron globalnog sporta i uz jedinstveni sportsko-zabavni koncept, gledateljima i igračima pružiti nezaboravan multimedijski spektakl. Od utorka do četvrtka na rasporedu su kvalifikacije, petak je rezerviran za četvrtfinale i polufinale, a za vikend gledatelje Peškere očekuje veliko finale Poreč Majora. Ulaz na turnir je besplatan.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved