Zagreb
Zračni promet
17.1.2015. 11:39:49h
Zračna luka Zagreb: 5,7posto više putnika u 2014.
Protekla je godina bila izuzetno uspješna za Međunarodnu zračnu luku Zagreb, s obzirom na to da je ostvaren kontinuiran rast prometnih rezultata u segmentu broja putnika, a prema trenutnim najavama trend rasta očekuje se i u 2015. godini.
Andrew Nash / flickr.com

Protekla je godina bila izuzetno uspješna za Međunarodnu zračnu luku Zagreb, s obzirom na to da je ostvaren kontinuiran rast prometnih rezultata u segmentu broja putnika, a prema trenutnim najavama trend rasta očekuje se i u 2015. godini.
Međunarodna zračna luka Zagreb je, nakon rekordnog kolovoza, i u nastavku godine ostvarila povećanje prometa putnika, tako da je do kraja 2014. godine zabilježen kumulativni porast broja putnika od 5,7 posto.
Tijekom 2014. godine u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb je s prometovanjem započelo pet novih kompanija: KLM, European Coastal Airlines, Eurolot, Fly Dubai i Air Serbia, a neke od kompanija povećale su broj frekvencija na postojećim letovima. Uz to, važan generator prometa u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb je svakako i turistički potencijal Zagreba, koji je tijekom 2014. godine također doživio svoj procvat, a hrvatska metropola se sve više nameće kao jedan od najčešćih izbora za kratka, tzv. city break putovanja.
„Međunarodna zračna luka Zagreb je nedavno proslavila svoju prvu obljetnicu, čime smo obilježili kraj vrlo uzbudljive godine u kojoj smo započeli s upravljanjem zagrebačkom zračnom lukom te radovima na izgradnji novog putničkog terminala. Istovremeno, završili smo modernizaciju postojećeg terminala, zabilježili pozitivne rezultate i to tijekom cijele godine, privukli nove zrakoplovne prijevoznike u Zagreb te osnažili suradnju s postojećima. Radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu prema predviđenom planu i sve nam to daje za pravo da s optimizmom gledamo u budućnost projekta koji će svoj puni potencijal dostići upravo otvaranjem novog putničkog terminala, kad i za zagrebačku zračnu luku počinje novo razdoblje – pozicioniranja kao važnog regionalnog čvorišta", izjavio je Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, te podsjetio kako je Zagreb kao glavni grad Republike Hrvatske, s jedne strane, te popularna turistička destinacija s druge strane, u izvrsnoj poziciji dodatno osnažiti svoju prometnu mrežu.
Na povećanje prometa tijekom 2014. godine utjecalo je i povećanje broja rotacija i veličine flote pojedinih kompanija. Tako je Korean Air povećao broj rotacija s 4 na 10, Air Nostrum je uveo dodatnih 10 frekvencija na linijama za Valenciju i Madrid, Onur Air i Coredon Airlines su uveli letove dva puta tjedno do Antalyje tijekom listopada i studenog, a zrakoplovni prijevoznici El Al, Lufthansa, British Airways i Iberia dolazili su s većim tipom zrakoplova.
Očekuje se da će trend rasta prometa i broja frekvencija biti nastavljen i u 2015. godini, zahvaljujući i rezultatima te efektima novih zrakoplovnih prijevoznika koji su uveli letove iz Zagreba u zimskom redu letenja kao i najavama drugih linija.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved