Split
Hidroavioni
19.1.2014. 12:04:23h
Ževrnja i Baldasar potvrdili: Matejuška postaje luka za hidroavione
Splitsko-dalmatinska županija izdat će koncesiju tvrtki European Coastal Airlines za hidroavionski prijevoz od Splita do otoka, a ova tema naći će se već na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine.
Dana Moos / flickr.com

Splitsko-dalmatinska županija izdat će koncesiju tvrtki European Coastal Airlines za hidroavionski prijevoz od Splita do otoka, a ova tema naći će se već na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine.

Hidroavioni bi Split trebali povezati s otocima već od ovog ljeta, a nakon naših otoka u planu je i prijevoz do Italije. Potvrdio je to župan Zlatko Ževrnja.

- Županija je apsolutno zainteresirana da se ovoj tvrtki izda koncesija nakon čega će oni uložiti određena sredstva u Matejušku, a sve kako bi od tog područja napravili pravu hidroavionsku luku – navodi splitsko dalmatinski župan.

Višestruki su razlozi za prihvaćanje ovoga projekta s Nijemcima, kaže prvi čovjek Županije. Prije svega to bi se trebalo pozitivno odraziti na turizam, a zaposlit će se i domaći ljudi. U pripremi projekta bit će posla za domaće tvrtke jer treba pripremiti pontone kako bi se omogućio nesmetan promet hidroavionima.

Također, informaciju da će Matejuška postati luka za hidroavione potvrdio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Cijene ovakvoga prijevoza još nisu utvrđene no pretpostavlja se, primjerice kako bi karta do Korčule bila oko 40 eura što je kažu, manje nego dosadašnji prijevoz trajektima.

Početkom suradnje zadovoljni su i u European Coastal Airlinesu.

- Sretni smo što je Županija prihvatila naš projekt jer će to značiti mnogo u povezivanju otoka s obalom, a nadamo se da ćemo nakon Splita u projekt uključiti i Divulje te tamo pripremiti sve za polijetanje hidroaviona - kažu u toj tvrtki.

Inače, jedan zrakoplov bi prevozio 19-oro putnika, a vožnja primjerice između Splita i Hvara bi trajala 10 minuta, a povratna karta stajala bi oko 70 eura.

Stručnjaci navode da bi se hidroavionima moglo putovati iz Splita i prema Braču, Korčuli, Visu i Lastovu, a također posao bi se mogao širiti i na druge gradove, pa bi se tako mogli povezati Dubrovnik, Zadar, Pula i Rijeka s otocima u njihovu akvatoriju.

Piše Ojdana Koharević

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved