Dubrovnik, Rijeka
Trajekt
15.1.2014. 13:43:39h
Hrvatska mora dobiti redovitu dužobalnu liniju
Sve su oči uprte u najvećeg linijskog brodara “Jadroliniju” s jasnim pitanjem, hoće li se konačno uvesti redovita dužobalna putnička linija na relaciji Rijeka – Dubrovnik.
Jean-Noël Lafargue / flickr.com

Sve su oči uprte u najvećeg linijskog brodara “Jadroliniju” s jasnim pitanjem, hoće li se konačno uvesti redovita dužobalna putnička linija na relaciji Rijeka – Dubrovnik.
Građani i hrvatski pomorci misle da Hrvatska kao pomorska zemlja treba imati redovitu liniju na godišnjoj razini od sjevernog hrvatskog Jadrana do krajnjega juga.
Brod “Liburnija” ne može više zadovoljiti potrebe modernog čovjeka jer je brod prespor, nema potrebne prateće sadržaje za potrebe današnjeg čovjeka, internet, biblioteku, novine, kiosk, dječiji kutak, saune, masažu, teretanu, prostor za zdravu hranu, prostori za odmor ili spavanje itd.

Sve što je navedeno kao vrlo važno za dodatni sadržaj dužobalne linije, sada je svakako neke od vas ostavilo potpuno zbunjenima. Zar je sve to moguće da ima jedan brod?
Da moguće je! Dobrom i modernom suradnjom “Jadrolinije” s Ministarstvom turizma, HTZom, turističkim lokalnim zajednicama, privrednicima Hrvatska bi mogla dobiti u vrlo kratko vrijeme dužobalnu liniju koja bi bila isplativa i koja bi bila od nacionalnog značenja za cijelu državu.
Pojedini kapetani s velikim iskustvom drže da bi dužobalni pravac trebao biti koncipiran da se dotiče svih važnijih gradova na hrvatskom Jadranu.
Rijeka-Rab-Zadar-Biograd-Šibenik-Split-Hvar-Korčula-Dubrovnik… ovako bi izgledala nova turistička redovita linija. Ovakvu liniju subvencionirala bi Vlada RH, Ministarstvo Turizma, HTZ i lokalne turističke zajednice, te gospodarstvenici koji žele predstaviti svoje proizvode na plovilu.
Za potrebe ove linije treba se izgraditi prvi hrvatski putnički katamaran koji će moći prevoziti ljude, bicikle, skutere, motocikle. Katamaran bi trebao sličiti onome s naslovne fotografije, ali bi ipak trebao biti dosta manji jer se njime ne bi prevozili automobili i autobusi.
Dobrom organizacijom i povezivanjem brodogradnje, privrede, građana Hrvatske i turista koji posjećuju naš Jadran, još do jučer nemoguća misija povezivanja hrvatske obale, postala bi potpuno održiva i isplativa.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved