Zagreb
Nova ruta
25.7.2014. 6:44:50h
Krajem godine izravna zračna linija Zagreb – Dubai
Aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u glavni hrvatski grad letjet će triput tjedno, utorkom, petkom i nedjeljom
Mark Harkin / flickr.com

Aviokompanija Flydubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od prosinca ove godine uvodi izravnu zračnu liniju Zagreb – Dubai. Tako će glavni hrvatski grad bit prvi put izravno povezan s Dubaijem, jednim od najbrže rastućih gradova na svijetu.

Zrakoplovi Flydubaija letjet će na ruti za Zagreb tri puta tjedno, i to utorkom, petkom i nedjeljom. U toj aviokompaniji navode da je otvaranje rute za Zagreb nastavak njihova širenja u srednjoj i istočnoj Europi. Osim Zagreba, kao novu destinaciju u svoj su red letenja uvrstili i Sarajevo. S te dvije nove rute broj destinacija na koje Flydubai leti u srednjoj i istočnoj Europi i u bivšem SSSR-u iznosit će 26.

Ukupno, Flydubai će tad letjeti na 75 destinacija unutar petipolsatnog radijusa letenja od Dubaija. Linija za Dubai bit će druga interkontinentalna ruta s Plesa. Već neko vrijeme za Zagreb leti još jedna zaljevska aviokompanija – Qatar Airways koja glavni hrvatski grad povezuje s Dohom.

Piše: Josip Bohutinski

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved