Mostar - Rim
18.4.2014. 7:50:26h
Avionom od Mostara do Rima
Na Mostarski aerodrom jučer je iz Rima sletio avion Boeing 737 italijanske kompanije "Mistral Air", a tim letom uspostavljena je prva redovna linija koja će na relaciji Rim - Mostar i obrnuto, za sada, saobraćati do 31. decembra.
Alan Wilson / flickr.com

Na Mostarski aerodrom jučer je iz Rima sletio avion Boeing 737 italijanske kompanije "Mistral Air", a tim letom uspostavljena je prva redovna linija koja će na relaciji Rim - Mostar i obrnuto, za sada, saobraćati do 31. decembra.

Svečani doček
Prvim avionom iz Rima doputovalo je oko 150 Italijana koji su za povratnu kartu izdvojili 180 eura, a koji će povodom uskršnjih blagdana mahom hodočastiti Međugorje. Za putnike je priređen svečani doček uz Mostarske mažoretkinje, a događaju su prisustvovali brojni predstavnici svih nivoa vlasti u BiH.

- Italija je treći partner BiH i ovdje je više od 80 italijanskih firmi, a više od milion hodočasnika godišnje posjeti Međugorje i Mostar. Nadamo se da ćemo ovim letom još više raširiti potencijal između naše dvije države, a želja nam je u budućnosti uspostaviti let na relaciji Rim - Sarajevo - naveo je zamjenik italijanskog ambasadora Stefano Stuči (Stucci).

Putnike dočekale mažoretkinje
Direktor "Mistral Aira" Rikardo Šolti (Riccardo Sciolti) naglasio je da ovaj let neće biti samo poticaj religijskom, već turizmu općenito, odnosno da će se Mostar zahvaljujući Aerodromu u Rimu povezati s ostalim centrima u Evropi.

Podrška vlada
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić naveo je će od ove linije svi građani osjetiti dobrobit, a direktor Mostarskog aerodroma Marin Raspudić istaknuo je da za liniju očekuje podršku od, prvenstveno, Vlade FBiH te Vlade HNK, budući da je traženo subvencioniranje od oko 150.000 KM.

Šestočlana porodica
Jučerašnjim letom iz Rima je stigla djevojka Veronika sa sestrom, dva brata i roditeljima. Kazala nam je da Uskrs žele provesti u Međugorju.

- Prvi put sam ovdje i vjerujem da će boravak u BiH za mene biti lijepo iskustvo. Veoma sam sretna i voljela bih u budućnost što više upoznati vašu zemlju - rekla je ona.

Piše: M. Majkić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved