Dubrovnik
20.7.2013. 23:57:08h
Dubrovnik: Poduzetnici ogorčeni na teror Linićevih inspektora
Dubrovački su poduzetnici, osobito ugostitelji, ogorčeni načinom rada skupine poreznih inspektora iz kontinentalnog dijela Hrvatske koji sada borave u najjužnijoj županiji
/ dalje.com

DUBROVNIK - Dubrovački su poduzetnici, osobito ugostitelji, ogorčeni načinom rada skupine poreznih inspektora iz kontinentalnog dijela Hrvatske koji sada borave u najjužnijoj županiji. Već su izrekli 20-tak kazni. Zanimljivo je da poreznici glume strane turiste, a među njima je i crnoputi inspektor, inače zagrebački student, koji je ugostitelje gotovo ucjenjivao eurima kojima je htio platiti kavu, tvrdeći da “svi naplaćuju, pa mogu i oni”, piše Slobodna Dalmacija.

Ugostitelji kažu da poreznici nerijetko glume i Bosance ili Slavonce, da “pucaju na sentiment” kako bi ih privoljeli na davanje pića prije ili poslije radnog vremena. Glume strance, naručuju na engleskom, ali međusobno govore na hrvatskom pa su ih ugostitelji već detektirali. Ugostitelje posebno iritira vrlo drzak načina rada.

U noći otvaranja Igara, kad su svi već bili preumorni, oko 1.30 u slastičarnicu “Gossip“ na Stradunu, u vlasništvu bivšeg čelnika Ceha dubrovačkih ugostitelja Stjepana Perića, sredovječni je muškarac zatražio kuglu sladoleda. Djevojka ju je stavila u kornet i jednom mu rukom dala sladoled, a drugom uzela novčanicu od 10 kuna.

Okrenula se i otipkala fiskalni račun, a kad je htjela kupcu dati taj račun, njega već nije bilo. Bilo je kasno pa se počela spremati za zatvaranje te je sve račune s pulta ubacila u kantu za otpatke. Tada je, kao u filmu, ponovno ušao kupac sladoleda i, optuživši djevojku da nije izdala račun i držeći u ruci iskaznicu, predstavio se kao inspektor!

Uzalud je djevojka plakala, pokazivala račun i govorila da ga nije htio uzeti: neumoljivi financ tvrdio je svoje iako je vlasniku, koji je na poziv ubrzo stigao, priznao da se račun odnosi na njegovu kupnju.

Izvor Slobodne Dalmacijeuvjerava da mu je Perić pokazao kameru videonadzora, o čemu je valjana obavijest na vratima objekta, ali poreznik se pobunio zašto ga snimaju! Ali popusta nije bilo: inspektor je izdao rješenje o zatvaranju, zbog čega je Perić jutro poslije posjetio Poreznu upravu i, najavivši žalbu u zakonskom roku od 15 dana, naglasio da će joj priložiti CD s videosnimkom na kojoj se vidi da inspektor nije čekao ni sekundu, nego je “pobjegao” da ne bi dobio račun.

Na istovjetan su način postupili i u slastičarnicama kod Onofrijeve fontane te na Gundulićevoj poljani, ali i u Župi dubrovačkoj, odnosno u mjestu Srebreno, gdje se “u dlaku” ponovila epizoda sa sladoledom u night clubu “Vertigo”, koji je zapečaćen u petak nešto prije podneva. 

Link na orginalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved