Zadar
Ryanairu Zadar
10.4.2014. 12:49:20h
I Zračna luka će sudjelovati u plaćanju reklame Ryanairu od 1.3 milijuna eura
Turistička zajednica Zadarske županije lani je ostvarila dobit od 5,1 milijun kuna a višak prihoda od jedan milijun kuna prebačen je u ovogodišnje poslovanje.
Mark Winterbourne / flickr.com

Turistička zajednica Zadarske županije lani je ostvarila dobit od 5,1 milijun kuna a višak prihoda od jedan milijun kuna prebačen je u ovogodišnje poslovanje.

Bez rasprave i primjedbi, na danas ponovljenoj skupštini koja je održana s kvorumom, izglasan je financijski izvještaj koji direktoru Ivi Dunatovu omogućio još jednu godinu na tom mjestu, premda ima godine za mirovinu. Od iduće godine direktor će se birati natječajem na četiri godine, predloženo je zakonom koji će od iduće godine ostaviti Zadru da bude sjedište jedne od deset organizacija destinacijskog menadžmenta. U tom novom ustroju župan ostaje na funkciji predsjednika.
Na skupštini Županijske TZ, koja je bila problematična zbog kvoruma, pri kraju četverogodišnjeg mandata jedino je pitanje bilo hoće li biti ručka nakon završne skupštine.
Članove skupštine nije zanimala ni vruća tema oko sufinancira Ryanaira u iznosu od 1.3 milijuna eura. Od direktora Dunatova ni danas se nije moglo čuti s koliko će sudjelovati Hrvatska turistička zajednica koja je do sada plaćala pola troška modela udruženog oglašavanja. No, direktor ŽTZ se uzda u obećanje ministra Darka Lorencina, kako će „oni" uskočiti u razlici. Kada se mi dolje posložimo,  kazao je Dunatov, najavljujući kako se razgovora s TZ Šibensko-kninske županije za potporu koja nije toliko velika, na sufinanciranje je pristao Grad Novalja, a prvi put će u sufinanciranju sudjelovati Zračna luka Zadar (što je presedan da jedan aerodrom plaća avio kompaniji za reklamu, op.a).

Dunatov vjeruje kako će biti isti broj putnika avionima Ryanaira kao i lani, a župan Stipe Zrilić je razočaran HTZ-om koji je iznevjerio model sufinanciranja te niskotarifne kompanije. Osim što nam je sezona produžena gosti koji dolaze Ryanairom borave po desetak dana u Hrvatskoj, podsjeća Zrilić.

Danas je izglasan je rebalans financijskog plana za 2014. godinu, jer novac za Ryanair ide na poseban račun,  a onda će se transferirati prema Zračnoj luci koja plaća Ryanairu, pojasnio je Dunatov zbog čega se iz proračuna ŽTZ skida planiranih desetak milijuna kuna.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved