Hrvatska po mjeri ministra
9.4.2014. 9:30:51h
Ministar prekrojio Hrvatsku po svojoj mjeri
Darko Lorencin, ministar turizma, na mala vrata odlučio je prekrojiti Hrvatsku jer racionalnu izmjenu teritorijalnog ustrojstva u mandatu ove vlade neće dočekati.
Rainman / wikipedia.org

Darko Lorencin, ministar turizma, na mala vrata odlučio je prekrojiti Hrvatsku jer racionalnu izmjenu teritorijalnog ustrojstva u mandatu ove vlade neće dočekati. Tako će, primjerice, otoci ubuduće, umjesto rascjepkanosti po općinama, imati jednu turističku zajednicu, cijela zemlja bit će podijeljena u deset regija, a male turističke zajednice s prihodima nedostatnim za samostalno funkcioniranje gase se. Zvuči logično i jednostavno pa se možemo samo pitati zašto sličnu redukciju nije predložio ministar uprave za 577 županija, gradova i općina.

Za kapelana je neželjena trudnoća urbani mit
Damir Stojić, studentski kapelan, na raspravi o pravu na život u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu odlučio je „razbiti urbani mit glede silovane žene“, objavio je portal narod.hr. Stojić je tako protiv pobačaja iznio i argument da je „medicinski nevjerojatno to da djevojka zatrudni u tom slučaju“. Medicinski potkovani razbijač urbanih mitova don Stojić ostao je dužan objašnjenje zašto se ipak događaju neželjene trudnoće žrtava grozomornih silovanja.

Šefu sindikata svidjelo se razbijanje boca i izloga
Mladenu Novoselu, šefu SSSH, svidio se sindikalni prosvjed u Bruxellesu na kojem je sudjelovao. „Bacaju se petarde, razbijaju boce i izlozi, čistači počiste staklo i gotovo“, opisuje on u Slobodnoj. Izlazi li to sindikalni duh iz boce?

Savkin zet Zoran Kopić vraća uslugu Čačiću
Radimir Čačić, pokretač buduće Narodne stranke – reformista (NSR), odlučio je novi politički projekt vezati uz obitelj Savke Dabčević-Kučar računajući vjerojatno na pozitivan odjek znanog imena u javnosti. Kao što je Večernji već pisao, privremeno je sjedište NSR-a u stanu Savkine kćeri Jasne Kučar-Kopić i njezina muža Zorana Kopića. Zet Savke Dabčević-Kučar u javnosti je zapamćen kada ga je Čačić, tada jedini član skupštine Plinacroa, imenovao zamjenikom šefa uprave Plinacroa, u kojem je odmah po dolasku „spržio“ dva milijuna kuna ulaganjem u propali ST invest fond. Možda ne zna ulagati, ali zna vratiti uslugu. Čačiću.

Piše: Edi Jurković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved