Katar
10.12.2013. 17:30:23h
Hrvatska i Katar razmatraju suradnju na području turizma
Veleposlanica Katra Moza Bint Naser bin Ahmad Ali Al-Thani danas je službeno posjetila ministra turizma Darka Lorencina kako bi razgovarala o unaprjeđenju suradnje na području turizma između ove dvije zemlje te saznala više informacija o planovima za daljnje investicije na području turizma…
cbothwell787 / flickr.com

Veleposlanica Katra Moza Bint Naser bin Ahmad Ali Al-Thani danas je službeno posjetila ministra turizma Darka Lorencina kako bi razgovarala o unaprjeđenju suradnje na području turizma između ove dvije zemlje te saznala više informacija o planovima za daljnje investicije na području turizma…

Ministar je zahvalio na posjeti te na posjeti katarske delegacije prošlog tjedna Hrvatskoj te zaključio kako odnos među ove dvije zemlje napreduje brzim koracima. Naglasio je kako bi volio uspostaviti suradnju i na području turizma te predstavio odlične turističke rezultate koji su već godinama u porastu. Ministar Lorencin je istaknuo kako je 2013. bila vrlo važna godina za hrvatski turizam, jer je pripremljena i u Hrvatskom saboru usvojena razvojna Strategija hrvatskog turizma za dugoročno razdoblje 2013 – 2020. Ministar je rekao kako se intenzivno radi na implementaciji Strategije te pripremi Strateškog marketing plana, u kojem se po prvi puta određuju strateška tržišta za Hrvatsku.

Ministar je predstavio planove koje ima njegovo ministarstvo zajedno s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom vezane uz privatizaciju turističkog portfelja. Naglasio je kako je pri završetku proces pronalaženja strateških partnera za tvrtke koje su se nalazile u većinskom državnom vlasništvu, a koje su poslovale s gubicima. Ministar je najavio kako će u prvoj polovici godine privatizirati i tvrtke koje pozitivno posluju, ali im je potreban svjež kapital te najavio kako će se za njih raspisati javni natječaji, te pozvao i katarske tvrtke da se jave s pismima namjere.

Lorencin je predstavio i dodatna dva projekta za koja će se uskoro raspisati natječaji, a  na kojima želi raviti top resorte – Kupari te Otočje Brijuni.

Također, Lorencin i Nj.E. Moza Al-Thani razgovarali su o mogućnostima organizacije putovanja za novinare, turoperatore te investicijskih agencija iz Katra u Hrvatsku. Prisjetili su se kako je 2010. godine potpisan ugovor o suradnji između ove dvije zemlje, ali do sada Katar nije imao svoje predstavništvo u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved