Bjelolasica
6.12.2013. 11:26:12h
Javili se investitori za Bjelolasicu, Ministarstvo financija HOC-u zato produžilo predstečajnu nagodbu
Nakon što je Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica istekao rok od 120 dana od otvaranja predstečajne nagodbe, Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo ima je narednih 90 dana za postizanje nagodbe.
/ kaportal.hr

Nakon što je Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica istekao rok od 120 dana od otvaranja predstečajne nagodbe, Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo ima je narednih 90 dana za postizanje nagodbe. Razlog je pojavljivanje navodna dva strateška partnera koji su voljni uložiti novac u posrnulo poduzeće u kojem bez plaća trenutno radi tridesetak djelatnika.

FINA je jučer objavila na svojim web stranicama da su produljenje iz Ministarstva odobrili jer je HOC u intenzivnim pregovorima s potencijalnim strateškim partnerom 3E Turizam d.o.o. te da je HOC-u je potrebno dodatno vrijeme da izradi izmijenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja koji bi bio u skladu sa zahtjevom strateškog partnera, te rješenjem o utvrđenim tražbinama.

Tražbine vjerovnika u rujnu su bile, utvrdila je FINA, 10,4 milijuna kuna. Tada je uprava HOC tvrdila da ima tri potencijalna ulagača te su pregovarali o davanju u najam ugostiteljskih sadržaja u Begovom Razdolju i na Sabljacima, a obveza investitora bila bi izgradnja novog središnjeg objekta na temeljima onoga koji je u turističkom naselju izgorio prije dvije godine. Pred Bjelolasicom je još jedna sezona bez skijanja, ali barem s nadom da će se nešto pokrenuti s mrtve točke.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved