Hoteli
4.12.2013. 8:15:49h
U 2014. hoteli gube 280 mil. kuna dobiti
Za financiranje ulaganja teških 1,1 mlrd. kn, koja su onemogućena, potrebno je 280 mil. kn za kredite.
pedrosimoes7 / flickr.com

Ako Sabor izglasa izmjene Zakona o PDV-u i povećanje međustope sa 10 do 13 posto, na usluge smještaja i ugostiteljske usluge, samo u 2014. godini dobit hotelijera smanjit će se za oko 280 milijuna kuna, izračunala je Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH).

U zaključcima Kongresa hotelijera, koji je prošloga tjedna održan u organizaciji Udruge, hotelijeri upozoravaju na to da je prema postojećim uvjetima kreditiranja kod komercijalnih banaka spomenuti iznos dovoljan za financiranje ulaganja u visini od 1,1 milijarde kuna. "No, ta se ulaganja ne mogu dogoditi ako taj novac više nije u sektoru, već u državnom proračunu. Hotelijeri će u proračun uplatiti 1,6 milijardi kuna više u razdoblju od 2013.-2020. godine, što za izravnu posljedicu ima smanjeni kapacitet za ulaganja od 6,6 milijardi kuna, koja bi pak donijela povećanje prihoda za šest milijardi kuna u turizmu", upozoravaju hotelijeri. U Udruzi podsjećaju na to da su prema podacima Ministarstva turizma ove godine planirane investicije u turizmu od minimalno 2,6 milijardi kuna, što je rast veći od 100 posto u odnosu na 2012. godinu, odnosno više od 200 posto u odnosu na 2011. godinu.

Pročitajte cijelu vijest na ovom linku

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved