Stvari se mijenjaju
13.8.2015. 8:53:31h
Ulaganje u hotel u Hrvatskoj uskoro isplativije nego u Turskoj?
Istanbulskim hotelijerima pada profitabilnost zbog buma hotela s 5 zvjezdica.
Moyan Brenn / flickr.com

Hotelijeri u najvećim turskim gradovima, posebno u Istanbulu, zabrinuti su zbog znatna pada profitabilnosti sektora, koji je uslijedio nakon drastična porasta broja hotela s pet zvjezdica, te pada cijena u pokušaju hotelijera da ostanu konkurentni. Prevelika ponuda, koja će još rasti zbog investicijskog buma koji je zahvatio Tursku u posljednjih deset godina, raduje goste koji mogu jeftino odsjedati, dok se u sektoru žale da će se povrat investicije produljiti s planiranih 10 na čak 18 godina. Stoga traže mjere koje će zaustaviti trendove, no ne objašnjavaju koje bi to mjere bile.

“Nije problem u mogućem padu popunjenosti kapaciteta, jer Istanbul je peti grad u svijetu po broju turističkih dolazaka i popunjenost je oko 80 posto, već u profitabilnosti cijeloga turističkog sektora. Osim što hoteli režu svoje cijene, potiču goste da troše unutar hotela, a manje u destinaciji”, izjavio je za turske medije Mustafa Alparslan, direktor Wyndham Grand Istanbul Kalamıs Hotela. U tom hotelu, primjerice, noćenje za dvije osobe sredinom kolovoza stoji 135 eura, a u istom razdoblju može se naći i noćenje za stotinjak eura u luksuznm hotelima koji inače čine oko trećine ukupnih hotelskih kapaciteta u Istanbulu.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved