Noćni život
16.7.2015. 4:46:45h
Lokalne vlasti moći će produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata
Sabor je raspravljao o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti kojim se želi poboljšati kvaliteta turističke usluge.
Dominic Alves / flickr.com

Prijedlog je predstavio ministar Darko Lorencin, koji je rekao kako se, između ostaloga, osniva središnji registar za ugostiteljsku djelatnost, smanjuju se kazne za pojedine prekršaje, a mogućnost da toče pića i pripremaju zabave daje se udrugama umirovljenika i vatrogascima. Osim toga, ugostiteljskim se objektima omogućuje i da, ako žele, rade duže. "Dodatna je novina ta da omogućavamo jedinicama lokalne samouprave da ovisno o određenim vrstama objekata i određena naselja mogu dodatno propisati, tj. produljiti trajanje radnog vremena", rekao je Lorencin.
-+-ogllas-+-
Laburistica Nansi Tireli napominje kako je dobro da se proširuje turistička ponuda, no upozorava kako duže vrijeme ugostiteljskih objekata ima i svoje loše strane: "U jednom je dijelu dobro, u drugome loše. Nemojmo zaboraviti da u turističkim mjestima imamo građane koji ne žive od turizma, smeta im buka i bilo bi pošteno da ih se pita što oni žele", kaže Tireli. "Možda da napravimo ankete po kućama, pa vidimo tko što želi. Neki bi voljeli samo da je mir, novac i da što manje rade u sezoni. Neki bi da turistička sezona traje što manje i da cijene budu što veće i da se daju što manje usluge. To je prošlo vrijeme. Podržavam ovaj zakon. Mislim da lokalna samouprava može određivati radno vrijeme i mora određivati radno vrijeme te se prilagoditi turistima", rekao je Vukšić

Piše: E.S.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved