Roaming
2.12.2013. 16:16:48h
Niže cijene udvostručile promet u roamingu
Gotovo dvije trećine korisnika ima ugovorene pakete usluga koji objedinjavaju govorne, podatkovne i televizijske usluge. U trećem tromjesečju 2013. ukupan promet mobilne telefonije rastao je oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani
Kai Hendry / flickr.com

Smanjenje cijena roaminga nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju odrazilo se na rast prometa veći od 100 posto u odnosu na isto razdoblje lani u tom segmentu mobilne telefonije. Istodobno su pali prihodi operatera od roaminga, objavili su iz HAKOM-a.

U trećem tromjesečju 2013. ukupan promet mobilne telefonije rastao je oko 30 posto u odnosu na isto tromjesečje 2012., a na mjesečnoj razini povećanje je bilo 15 posto. Sezonski utjecaj, vezan uz turizam, odrazio se na rast korištenja podatkovnih kartica za 12 posto.

Povećala se i gustoća širokopojasnih priključaka po županijama pa je Primorsko-goranska županija dostigla broj priključaka Zagrebačke županije i Grada Zagreba s udjelom većim od 26 posto.

Gotovo dvije trećine korisnika ima ugovorene pakete usluga koji objedinjavaju govorne, podatkovne i televizijske usluge, a raste i broj korisnika koji se služe uslugom prijenosa TV programa uz plaćanje naknade.

Piše: Valentina Wiesner Mijić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved