Dubrovnik
Uvijek radno
1.7.2015. 18:13:17h
Gradonačelnik Dubrovnika najavio još jednu investiciju: Grad ima novca za kongresni centar
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je ideju izgradnje kongresnog centra na Babinu kuku na sastanku sa Željkom Kukrinom, predsjednikom Uprave tvrtke "Valamar Riviera" d.d., i Tomislavom Dumančićem, regionalnim direktorom "Valamara" za Dubrovnik.
xiquinhosilva / flickr.com

Predstavnici Uprave najveće hotelske tvrtke u Hrvatskoj zahvalili su Gradu na potpori, ali i iznijeli poslovne planove koji uključuju nova ulaganja u turističke i javne sadržaje, među kojima se ističe projekt gradnje kongresnog centra.

– Kongresni centar je uvijek regionalna i gradska destinacija. Grad je financijski sposoban, kroz nove modele, kroz novu zaradu, kroz dio prihoda koji bi ostvario kongresni centar, kroz Dubrovnik Card, koji želimo inaugirati kao destinacijsku karticu, da je svaki gost, koji god dođe u "Valamar", druge hotele ili privatne smještaje, ima uključenu u aranžman. Riječ je o novostvorenoj vrijednosti, a dio novca smo voljni investirati u kongresni centar, dio kroz noćenja, dio da se nađe, jednostavno – perpetuum mobile. Zarađujemo svi zajedno više, pa ćemo to vratiti natrag. To je zadatak grada, države, da bude katalizator poslovnih procesa – objasnio je gradonačelnik Vlahušić sudjelovanje Grada u investiciji. Vodstvo "Valamara" pozdravilo je ovaj koncept, a razgovori o toj temi će se uskoro intenzivirati.

Neven Jerković, turistički stručnjak, ističe kako je kongresni turizam trenutno iznimno važan.

– Kongresni turizam je jedna od onih selektivnih turističkih ponuda koje donose veći promet i veću dobit, ali se njome može i mora baviti samo onaj koji može pružiti kvalitetu, a to je Dubrovnik. Definitivno jedan od najboljih načina razvoja dubrovačkog turizma i daleko veće proširenje turističke ponude Dubrovnika – objasnio je Jerković i dodao kako bi Dubrovniku kongresni centar apsolutno dobro došao, bez ikakve zadrške, jer veže kvalitetan turizam uz sebe.

– Dodatno generira vrlo stručne i vrlo savjesne druge profesije koje ga prate, izvan turizma. Nije to samo turistički, već tu ima puno tehnike, prijevoza i slično. Obuhvaća puno širi segment od samoga turizma, hotela, kongresa, a o promidžbenom smislu da ne govorim – kazao je Jerković.

Piše: Ivana Smilović

I Županija bi gradila
Koncept razvoja višenamjenskog kongresnog centra u Dubrovniku predstavila je i kompanija “Horwat Htl” u travnju. Riječ je o studiji koju je naručila Županija kako bi se vidjele trenutne mogućnosti za izgradnju kongresnog centra. Studija je predstavila kongresni centar čija bi veličina bila 24 tisuće četvornih metara. Vanjski funkcionalni prostor zauzimao bi 4200 kvadrata, a vanjski parkirni prostor 1800. Predviđena je i podzemna garaža od 27.500 kvadrata, kao i prilazne ceste i pješačke površine/trgovi od četiri tisuće kvadrata.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved