Lovran
Apel kupača i turista
1.7.2015. 17:12:51h
Lovransko kupalište Peharovo bez WC-a i tuša loša turistička reklama
Kupači koji su godinama zaljubljeni baš u ovo kupalište i svim teškoćama unatoč ostaju mu vjerni, protestiraju jer, kako ističu u svom apelu »za uređenije Peharovo« - ovo lovransko kupalište na kraju lipnja 2015. ne zadovoljava ni minimum minimuma
Jon-Eric Melsæter / flickr.com

Nema turizma bez uređenih plaža i kupališta. Rečenica je to koja se ponavlja svake godine kada se govori o glavnoj, ljetnoj sezoni i nažalost, uvijek iznova, barem kada je o Opatijskoj rivijeri riječ, dogodi se 1. srpnja i mjesec u kojem se očekuje najveći posjet turista i domaćih kupača, a kupališta se tek tada »probude« iz zimskog sna.

Uz ostale probleme na kupalištima o kojima se već izvještavalo, ove je godine iznimno puno zamjerki turista, ali i samih mještana Lovrana stiglo na račun jedne inače vrlo lijepe, no nedovoljno iskorištene i uređene plaže Peharovo u Lovranu, ispod autobusnog okretišta.

Ljetni kaos
Kupači koji su godinama zaljubljeni baš u ovo kupalište i svim teškoćama unatoč ostaju mu vjerni, protestiraju jer, kako ističu u svom apelu »za uređenije Peharovo«, ovo lovransko kupalište na kraju lipnja 2015. ne zadovoljava ni minimum minimuma za prihvat kupača.

U trenutku kada su nas ljutiti turisti zvali, žalili su se na razbacano smeće, nedostatak kafića, sanitarnog čvora, tuševa, kabina za presvlačenje... Opći kaos i nebriga i u konačnici jako loša turistička reklama za Lovran.

Prema riječima Vojka Brubnjaka, direktora lovranske Turističke zajednice, prigovora na situaciju na Peharovu je uistinu puno, no osnovni je problem u tome što županija nije riješila koncesioniranje. Smatra da odgovorni prebacuju lopticu s jednih na druge, sa županije na državu i obrnuto, a neupućeni za sve okrivljuju turističku zajednicu ili lokalnu samoupravu koja ipak u granicama mogućnosti pokušava učiniti pomake.

Općina će pomoći Rivijeri
O čemu se radi i hoće li se u srpnju stanje na Peharovu kojim inače gospodari tvrtka Rivijera popraviti, pitali smo Alana Sankovića, načelnika Općine Lovran kojoj je u svakom slučaju u interesu da plaže budu što uređenije.

– Znam da prigovora ima, no s obzirom da kupalište u ovom trenutku nema niti banjina, niti kafića, jer je prethodni zakupac odustao kada su se tehnički uvjeti promijenili – nažalost ušlo se u sezonu kupanja uz kupalište bez sadržaja. U suradnji s Rivijerom ipak se pokušava što hitnijedoći do što boljih uvjeta za kupače. Rivijera će postaviti kontejner s tekućom vodom, a upravo je u izgradnji i wc, pri čemu je odlučila pomoći i Općina Lovran. Također, kupalište će dobiti tuš. No, što se tiče čistoće, to je sve u nadležnosti Rivijere. Prema mojim saznanjima, Peharovo se redovito održava, kosi se trava i čisti smeće. Dakle, kupalište je poravnato, trava je pokošena, a uskoro će imati i osnovne sadržaje. Učinit ćemo sve da se stanje popravi i nezadovoljstvo kupača ublaži – rekao je načelnik Sanković i još dodao da je Općina nedavno uredila obližnje parkiralište na Peharovu na koje stane stotinjak vozila, čime je barem u komunalnom dijelu učinjen pozitivan pomak.

Piše: Aleksandra Kućel-Ilić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved