Bitcoin
30.11.2013. 7:43:11h
Američki političari postaju zabrinuti zbog Bitcoina
Streloviti rast vrijednosti “bitcoina” zabrinuo je ekonomske analitičare, ali i Senat SAD-a. Analitičari upozoravaju kako će uvođenje bitcoina u realnu ekonomiju biti potencijalno vrlo opasno…
antanacoins / flickr.com

Streloviti rast vrijednosti “bitcoina” zabrinuo je ekonomske analitičare, ali i Senat SAD-a. Analitičari upozoravaju kako će uvođenje bitcoina u realnu ekonomiju biti potencijalno vrlo opasno…

Rudarska kompanija iz Kanade odlučila je isplatiti  svoje partnere, koji se bave geološkim istraživanjima, “bitcoinima“ – elektroničkim novcem.

Vrijednost bitcoina u posljednje vrijeme strelovito raste.

Sredinom listopada jedan bitcoin vrijedio je 150 dolara, a ovih dana vrijednost se “popela” na rekordnih 390 dolara. Ovaj ubrzani rast vrijednosti bitcoina zabrinuo je i Senat SAD-a. Gornji dom Kongresa će razmotriti moguću opasnosti od bitcoina po američku ekonomiju, javljaju tamošnje agencije.

Glavni problem kriptovaluta u tome je što ne postoji nikakva kontrola tijeka ovakvog virtualnog novca. Sve to čini elektroničku valutu veoma pogodnim sredstvom za financiranje širokog spektra ilegalnih aktivnosti. Tako je u SAD-u zatvorena jedna od najvećih online trgovina koja je prodavala ilegalnu robu i zabranjene supstance.

Otkiveno je kako su pojedinci prodavali više od 500 vrsta opijata. Osnovna valuta plaćanja bio je “bitcoin” koji je svim sudionicima virtualne kupovine osiguravao anonimnost.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved