Lopovi rade dok vi odmarate
20.6.2015. 8:46:23h
Turistička sezona je vrijeme “pelješenja” turista, no lopovi vrebaju i ostavljene kuće i stanove
S masovnim dolaskom turista na hrvatsku obalu nažalost tradicionalno počinje i sezona njihovog pelješenja
Incase / flickr.com

S masovnim dolaskom turista na hrvatsku obalu nažalost tradicionalno počinje i sezona njihovog pelješenja. Napadi počinju već na putu, na odmorištima autocesta, a onda se nastavljaju na plažama, u apartmanima i hotelima.

No građanima je ugrožena i imovina koju ostavljaju odlaskom na godišnji odmor.

Policija upozorava da tijekom turističke sezone dodatno se povećava broj kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

– Tako i na području Karlovačke županije u vrijeme turističke sezone dolazi do povećanja provala u domove, kuće i stanove i objekte smještaja, vikendice, auto kampove, kamp prikolice na odmorištima i slično, kažu u policiji.

Policija stoga provodi preventivnu aktivnost pod nazivom Prevencija krađa i teških krađa za vrijeme turističke sezone 2015. godine.

– U svrhu informiranja građana i ukazivanja na samozaštitno ponašanje, Policijska uprava karlovačka je uz financijsku potporu Karlovačke županije izradila plakate i letke sa savjetima kako se zaštiti na teme: Prevencija krađa i teških krađa u stambene objekte i Stop provalama u vozila. Leci i plakati bit će distribuirani na području cijele županije građanima i turistima, dodaju u PU karlovačkoj.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved