Osijek
Traže jeftinije
27.4.2015. 14:57:49h
Čak 90posto Osječana traži hotele s dvije zvjezdice
Osječani nemaju tradiciju odlaska na putovanja za praznik 1. svibnja, pa tako ni ove godine, unatoč produženom vikendu, turističke agencije nisu primijetile povećan interes za putovanja u spomenutom terminu.
Jan Willem van Wessel / flickr.com

Osječani nemaju tradiciju odlaska na putovanja za praznik 1. svibnja, pa tako ni ove godine, unatoč produženom vikendu, turističke agencije nisu primijetile povećan interes za putovanja u spomenutom terminu.

- U Panturistu smo povećani interes, i to znatno veći nego lani, imali za uskrsne blagdane, kada su mnogi koristili školske praznike da odu na putovanje. Tada smo imali popunjena putovanja za Rumunjsku, Italiju, te Budimpeštu - kaže voditelj Panturistove putničke agencije Krešimir Škrtić. Upravo je Rumunjska jedno od rijetkih putovanja koje organizirano kreće iz Osijeka i to baš za 1. svibnja u organizaciji agencije Ora tours.
- Za 1. svibnja imali smo interes za toplice, i to Tuheljske i Sv. Martina, a dio Osječana odlučilo se i za Opatiju, te Solaris u Šibeniku koji je otvorio svoja vrata i ima sve što jedan pravi resort treba, te ne nudi samo hotelsku uslugu. No, to su sve individualni odlasci, a jedini organizirani grupni polazak je putovanje pod nazivom Dvorci Transilvanije. Zanimljivo je da je ovo putovanje gotovo potpuno popunjeno kao first minute ponuda još u veljači. Riječ je o četverodnevnom putovanju s dva noćenja po cijeni od 890 kuna - objašnjava Nada Menalo iz putničke agencije Ora tours.
Upravo u ovoj agenciji kažu kako Osječani sve više prepoznaju first minute putovanja, posebice po pitanju ranije uplate ljetovanja. “First minute je trajao samo do 31. ožujka i iznimno do 30. travnja, a ove godine je uistinu solidno prošlo, pa se čini da Osječani počinju planirati svoj godišnji odmor ranije i gledaju kako uštedjeti. Najviše aranžmana prodali smo za Crikvenicu, Makarsku i Korčulu. Last minute je nešto što možete, a ne morate pronaći, no first minute je sigurna stvar kojom se prolazi jeftinije” objašnjava Menalo. U Panturistu kažu kako je kod njih već sada najveći interes za njihove tradicionalne destinacije, a to su Makarska, Hvar i od ove godine Gradac, a koje nude po akcijskim cijenama.
- Činjenica je da se 90 posto aranžmana za ljetovanja koja prodamo odnose na hotele s dvije zvjezdice i to je odraz socijalne slike našeg stanovništva - uvjeren je Krešimir Škrtić iz Panturista.

Piše: Nefreteta Z. Eberhard

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved