Hvar
Svađe
23.4.2015. 10:50:04h
Izbor šefa TZ-a zavadio hvarske turističke radnike i političare
Lokalna udruženja obrtnika i iznajmljivača ustala protiv navodne favoritkinje, supruge predsjednika Gradskog vijeća.
Kamil Porembiński / flickr.com

U gradu Hvaru opet je uzavrelo u odnosima turističkog sektora i gradskih vlasti, a ovaj put povod je zapravo izbor direktora Turističke zajednice.

Zbog odlaska u mirovinu dosadašnje direktorice Tanje Miličić natječaj za to mjesto otvoren je još u prosincu, a konačan izbor očekuje se u četvrtak. No, lokalna udruženja obrtnika i iznajmljivača obratila su se svim nadležnim državnim institucijama, od Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Ministarstva turizma do Državnog odvjetništva i USKOK-a, tražeći hitni nadzor nad radom hvarskog TZ-a. Formalno traže da se provjeri rad ove institucije nakon što su, kako tvrde, bez njihova znanja još u studenome prošle godine iz Turističkog vijeća isključena dva predstavnika udruženja obrtnika i iznajmljivača, koji su ujedno predstavnici u Skupštini TZ-a, te su zamijenjeni novima.

"Ovakve netransparentne i nedemokratske postupke nećemo tolerirati i želimo ih presijeći u samom startu jer nas svih čeka velik posao u organizaciji rada TZ-a i dodatna procedura izbora direktora TZ-a u Hvaru", navodi se u dopisu koji je potpisao Vlado Novak, potpredsjednik udruge "Hvare moj". No, u pozadini je nastojanje hvarskih turističkih udruženja da se zaustavi izbor hvarske novinarke Katje Vučetić za novu direktoricu TZ-a jer, tvrde, ne ispunjava uvjete iz natječaja, nema iskustvo u turizmu i potreban broj godina na rukovodećim pozicijama. Još spornijim smatraju to što je riječ o supruzi predsjednika Gradskog vijeća Hvara, SDP-ovca Fabijana Vučetića.

Piše: Marija Brnić
link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved