Mutne vode
13.4.2015. 13:41:16h
HTZ ne želi reći gdje je naših 14 milijuna kuna
Godišnje bi se oko 14 milijuna kuna, odnosno 50 posto prihoda od boravišnih pristojbi nautičara, trebalo potrošiti na promidžbu nautičkog turizma.
Luciano Guelfi / flickr.com

Na nedavnoj sjednici Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) izrečen je cijeli niz kritika na račun Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Poslodavci tvrde da ih, unatoč računici po kojoj nautika Hrvatskoj godišnje donese do milijarde eura, HTZ ignorira te da ih ne želi izvijestiti o tome kako se troši novac od boravišnih pristojbi njihovih gostiju. "U Zakonu o boravišnim pristojbama definirano je da se 50 posto prihoda ostvarenih od boravišnih pristojbi u nautičkom turizmu mora potrošiti u unapređenje uvjeta, razvoj i promicanje nautičkog turizma. Kako je 2013. godine na taj način ostvaren prihod od 28 milijuna kuna, za promidžbu je dakle trebalo potrošiti 14 milijuna. Međutim, svota kojom HTZ barata je svega 300.000 kuna, a i to loše rade", rekao nam je Roko Vuletić, predsjednik HUP-ove Udruge nautičkog sektora. Vuletić tvrdi kako se iz HTZ-a pune dvije godine nije mogla dobiti informacija o tome koliki je prihod od boravišnih pristojbi ostvario sektor nautičkog turizma.

Piše: Saša Paparella
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved