Kupari
10.4.2015. 4:39:54h
Evo što se traži od ulagača u Kupare!
Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, sastavni dio koje je i tekst Javnog poziva za realizaciju Projekta Kupari I.
Robert Cutts / flickr.com

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, sastavni dio koje je i tekst Javnog poziva za realizaciju Projekta Kupari I.

Navedeni javni poziv pretpostavlja realizaciju projekta osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, uz uvjet izgradnje novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategoriziranih s 4 i 5 zvjezdica, javljaju iz Ministarstva turizma.

Turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na oko 100 milijuna eura.

„ Raspisivanje ovog natječaja dugo smo čekali jer smo željeli uskladiti rok davanje u koncesiju hotela i pomorskog dobra, što je izuzetno važno za kompletiranje cijelog projekta. Hrvatski sabor dao je tu suglasnost, odluka je donesena i sada kreće zadnja faza realizacije ovog velikog i značajnog projekta! Vjerujem da će odabrani investitora vratiti zasluženi sjaj ovoj prekrasnoj lokaciji te da će se realizacijom projekta Kupari I dodatno osnažiti turistička konkurentnost Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske te da ćemo kroz dvije do tri godine, u obliku visokokvalitetnog turističkog odredišta, vidjeti konačan rezultat ove priče“, komentirao Darko Lorencin, zahvalivši pri tome kolegama ministrima, odnosno svima koji sudjeluju u realizaciji ovog projekta.

„Nakon gotovo 20 godina ideje o revitalizaciju Kupara, u nešto više od dvije godine sinergijom i isključivom radom službenika Ministarstva turizma, DUUDI-a, Ministarstva kulture, Ministarstva pomorstva i Općine Župe Dubrovačke stigli smo do gotovog projekta i raspisivanja značajnog natječaja. Uloženi su veliki trud i znanje svih koji su surađivali na projektu, a kako bi se Kupari priveli turističkoj svrsi i imovina stavila u funkciju na dobrobit Dubrovačko – neretvanske županije i cijele Hrvatske. Kupari su dobra podloga i iskustveni primjer za realizaciju drugih razvojnih projekata“, zaključio je zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

-Podsjećamo, s obzirom da je postojećim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama propisano da se koncesija na pomorskom dobru na rok duži od 50 godina može dodijeliti samo uz suglasnost Hrvatskog sabora, za produljenje roka, odnosno objavljivanje javnog poziva morala se najprije dobiti navedena suglasnost.

Najbolji ponuđač biti će odabran na temelju nekoliko kriterija, među kojima su osim visine naknade za pravo građenja, zakupa Hotela Grand te ocjene ponude za koncesiju na pomorskom dobru, kvaliteta ulaganja te rok završetka ulaganja, odnosno plan zapošljavanja i doprinos razvoju lokalne zajednice te ugled i mogućnost ostvarenja buduće popunjenosti.
Javni poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za javno prikupljanje ponuda objaviti će i provoditi Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Na mrežnim stranicama DUUDI-ja (www.duudi.hr ), Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore, Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske i jednom od visokotiražnih dnevnih listova u Republici Hrvatskoj, biti će objavljen javni poziv te će se moći preuzeti i natječajna dokumentacija u elektroničkom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Isti tekst poziva, putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova, dostavit će se diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske, javljaju iz MInistarstva.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved