Slatina
Ergela
26.11.2013. 9:06:03h
Nema zainteresiranih za ergelu konja u Višnjici
Na drugoj javnoj dražbi za prodaju imovine tvrtke Viagro d.d. u stečaju održane na Trgovačkom sudu u Bjelovaru izlicitirano je nekoliko hektara poljoprivrednog zemljišta i gospodarske zgrade u Bistrici u vrijednosti 530.000 kuna. «Imovinu je izlicitirala jedna privatna osoba iz Slatine.
Flammard / wikipedia.org

Na drugoj javnoj dražbi za prodaju imovine tvrtke Viagro d.d. u stečaju održane na Trgovačkom sudu u Bjelovaru izlicitirano je nekoliko hektara poljoprivrednog zemljišta i gospodarske zgrade u Bistrici u vrijednosti 530.000 kuna. «Imovinu je izlicitirala jedna privatna osoba iz Slatine. Još nije uplaćena kupovnina pa imovinu još ne smatramo prodanom, odnosno kupljenom», rekao nam je stečajni upravitelj tvrtke Viagro Branko Valentić.
Za najvrjedniji dio tvrtke – poznatu ergelu arapskih konja na Poljoprivrednom dobru Višnjica, jedina takva ergela u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, ni ovoga puta nije bilo interesa. Pretpostavlja se da je cijena od 850.000 kuna prepreka eventualnim kupcima koji, vjerojatno, čekaju novi natječaj i manju cijenu. Na trećem natječaju nova bi cijena ergele iznosila oko 500.000 kuna.
U očekivanju kupaca i novih vlasnika skrb o konjima, među kojima je i dvadeset kobila i pet pastuha, je otežan, jer posrnula tvrtka ima sve manje novaca za hranu i zdravstvenu skrb životinja. Radnici na ergeli kažu kako u tridesetak godina koliko se arapski konji uzgajaju u Višnjici nije bilo lošije stanje, a mnogi strahuju, da novi vlasnici neće prepoznati neprocjenjivu genetsku vrijednost konja te da bi te plemenite i lijepe životinje mogle završiti u kobasicama.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved