Bespovratne potpore
23.2.2014. 14:44:27h
Za bazen uz apartman država daje 40.000 kn
Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju ukupno 26,65 milijuna kuna kojim će Ministarstvo turizma sufinancirati projekte u programu dodjele bespovratnih potpora pod nazivom “Konkurentnost turističkoga gospodarstva”.
byrdiegyrl / flickr.com

Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju ukupno 26,65 milijuna kuna kojim će Ministarstvo turizma sufinancirati projekte u programu dodjele bespovratnih potpora pod nazivom “Konkurentnost turističkoga gospodarstva”.
Time će resorno ministarstvo omogućiti obogaćivanje ponude, stvaranje inovativnih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere, te unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.
Podizanje kvalitete usluge

Program je namijenjen tvrtkama iz sektora maloga gospodarstva, tvrtkama izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, te seljačkim domaćinstvima, ali prvi put i privatnim iznajmljivačima. Oni će od Ministarstva turizma moći dobiti do najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima za iznajmljivanje, što dosad nije bio slučaj, rečeno je u petak na predstavljanju programa u Ministarstvu turizma.

- Program poticanja konkurentnosti raspisali smo ranije nego ikada, upravo da bi poduzetnici mogli realizirati projekte prije početka turističke sezone. Paket mjera usmjeren je na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluge u destinacijama. Aktivnosti koje ćemo podupirati su raznolike, od povećanja standarda smještajnih objekata i izgradnje dodatnih sadržaja, poput bazena u apartmanima i kućama za odmor, do povećanja energetske učinkovitosti, pripreme dokumentacije za financiranje iz fondova EU-a i financiranja članarina u svjetskim asocijacijama - kazao je Darko Lorencin, ministar turizma.

Za objekte u domaćinstvu namijenjena je potpora od 40.000 do čak 300.000 kuna, i to vlasnicima soba, apartmana, studio apartmana, kuća za odmor i kampova koji novac mogu utrošiti za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena (minimalne površine 30 kvadrata za vanjske bazene i 20 kvadrata za unutarnje). Isto tako, ako se privatni iznajmljivači udruže u zadruge ili tvrtke kako bi realizirali zajedničke sadržaje (prijem gostiju, rekreacijske sadržaje, dječja igrališta ili parkiralište), mogu računati na potpore.

Prijave projekata primaju se on-line od 28. veljače do 15. travnja ove godine na obrascu koji je dostupan na službenoj internetskoj stranici Ministarstva turizma.

Piše: Ružica Mikačić

Tko još može do novca?

1. Novac će se moći dobiti i za obiteljsko seljačko domaćinstvo za obnovu, proširenje i uređenje postojećeg domaćinstva, ulaganje u uređenje izletišta i kušaonica, ali i za osnivanje novog domaćinstva. Isto tako, od 30.000 do 200.000 kuna moći će se dobiti i za dodatne sadržaje na domaćinstvu poput bazena, sportsko-rekreacijskih sadržaja, tematskih parkova, etno zbirki...

2. Poticat će se razvoj posebnih oblika turizma, poput projekata usmjerenih na aktiviranje planinarskih domova, te uređenje i prenamjenu napuštenih škola za potrebe turizma, ulaganje u odmorišta za bicikliste, zabavne i tematske parkove, te dovršetak izgradnje novih, odnosno obnova ili rekonstrukciju postojećih manjih turističkih brodova s elementima tradicionalne gradnje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved