Bazeni
22.2.2014. 12:52:18h
Privatnom smještaju 8,8 milijuna za bazene
Prijave – od 28. veljače do 15. travnja. Sufinanciraju se i članarine u prestižnim međunarodnim udruženjima
ahisgett / flickr.com

Uoči turističke sezone Ministarstvo turizma odlučilo je sa 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte koji će povećati kvalitetu ponude turističkih usluga, povećati razinu zauzetosti smještajnih kapaciteta i prosječne potrošnje po danu boravka, zaposlenost, unaprijediti međunarodnu prepoznatljivost... Riječ je o programu nepovratnih potpora za 2014. godinu pod nazivom “Konkurentnost turističkog gospodarstva” koji su  predstavili ministar turizma Darko Lorencin i njegov pomoćnik Robert Pende, a kojim će se prvi put, i to sa oko 8,8 milijuna kuna sufinancirati i privatni iznajmljivači koji planiraju graditi nove bazene.

– Od ukupnih smještajnih kapaciteta kojima raspolažemo čak 47 posto otpada na privatni smještaj. To moramo početi cijeniti i valorizirati te više poticati. Činjenica je da se taj segment stalno povećavao, a kvaliteta ponude je stagnirala – poručio je Robert Pende, pomoćnik ministra.

Programom se sufinanciraju i članarine u prestižnim međunarodnim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata.

Najveći iznos nepovratnih sredstava ići će hotelima, turističkim naseljima, kampovima... za obnovu i uređenje, razvoj dodatnih sadržaja poput bazena i wellnessa, povećanje energetske učinkovitosti.

Velik interes za potpore očekuje se od vlasnika kampova, ali i kamp-odmorišta koja su novi trend.

Prijave se podnose online, počinju 28. veljače, a zahtjevi će se primati do 15. travnja.

Za podizanje konkurentnosti država daje od 30.000 do 500.000 kuna
50.000-500.000 kn - Iznos potpore koju mogu dobiti hoteli, aparthoteli, turistička naselja, pansioni...

50.000-300.000 kn - Iznos potpora za kampove, kamp-naselja, kampirališta, kamp-odredišta i hostele

30.000-200.000 kn - Iznos potpore za seljačka domaćinstva

40.000-300.000 kn - Iznos potpore za objekte u domaćinstvu – sobe, apartmane, studio-apartmane, kuće za odmor, kampove u domaćinstvu

30.000-300.000 kn - Iznos potpore za razvoj posebnih oblika turizma poput ruralnog i planinskog, cikloturizma, pustolovnog i sportsko-rekreativnog turizma...

do 80.000 kn -  Iznos potpore za pripremu projektne dokumentacije za nove investicije u turizmu

do 200.000 kn - Iznos potpore za članarine u međunarodnim asocijacijama

Piše: Petra Maretić-Žonja/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved